úterý 28. května 2024

o pivoňkách


Konečně rozkvetly, toto trvalo, poupata byla snad měsíc. Ale už se zase válejí po zemi jako každý rok a ještě tomu pomohly sobotní velké kroupy asi 1 cm. Kupodivu velkou škodu ale neudělaly, což jsem se divila. Můj muž říkal, doufám, že nám neponičily auto, už se to kdysi stalo. Neponičily. 
Sára byla zrovna venku, když to začalo plnou silou a vím, že se bojí. Tak jsem ji šla volat a v okamžení přilítla jako uragán s pomyšlením, je tam panička, ta mě zachrání. Bez volání by se bála přeběhnout z keřů nebo kde zrovna byla. 
Už ji znám...










A ještě další rozkvetlý keř růží. Mějte pohodový den.






5 komentářů:

  1. Krásně růžový příspěvek, Marti! Pivoňky mám už odkvetlé, je to každý rok fofr, letos tak krása trvala snad ještě kratší dobu.
    Aaron se bouřek nebojí, vždycky nás jde upozornit na hromy a blesky a stačí ho ujistit, že to je "v pořádku". My se pak modlíme, aby to v pořádku opravdu bylo, bouřka umí napáchat škody...
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Mně na dnešek rozkvetly lilie, které jsem kdysi dostala od mamky. Už je to tak dávno a ony stále krásně rozkvétají. Růžové pivoňky mám taky, ale díky mrazu, nevykvetla letos ani jedna. Jen ty bordové. A růže taky ještě nekvetou, ale poupata už mají.
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Pivoňky jsou krásné a mám je ráda. Krásně ti narostly. Nejraději mám ty tmavé, které sice brzy opadávají, ale zase krásně voní. Měj se moc pěkně Marti.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti máš krásné pivoňky, mám je ráda. Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Tak pivoňky jsou pro mne jedny z nej květin. Marti, máte to nyní na zahradě opravdu hezké. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.