čtvrtek 9. května 2024

trochu růžové


Dnes jen malé nahlédnutí do zahrady. Pivoňky už mají na květ, japonská vrba brzy přejde do zelené a ztratí barvu růžového plameňáka, tak ještě naposledy fotím. Moc ráda se na ni dívám. No teď něco ne tak pozitivního, třešně jsou malinké a hnědé, takže žádná úroda nebude stejně jako jinde.
Dnes jedeme konečně do zahradnictví, letos dost pozdě. V minulých letech jsme už měli osazené truhlíky v polovině dubna. Sice jsme se chystali na nákup už v polovině dubna, ale začalo mrznout a bylo po plánech, potom to nějak časově nevycházelo. Tak snad konečně dnes přivezeme další krásu do zahrady.
Mějte pohodové dny.









7 komentářů:

  1. Marti, růžové mám ve stejné fázi jako ty, bílé a tmavé už kvetou - je to nádhera!
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. S květenou do truhlíku nemáte nic zmeškáno. Letošní počasí lákalo k osazování, ale ty ranní mrazíky to utnuly. Taky mi už pomalu, ale jistě rozkvétají pivoňky. Třešně my nemáme a jabloně to schytaly. Takže možná sem tam nějaké jablko najdeme.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, podle toho, co říkal manžel (já na chalupě byla naposled před měsícem, od té doby tam řádí zedníci), tak u nás pomrzly třešně, švestky i višeň. Možná bude nějaké jablko. Stav zahrádky, pokud jde o květiny, netuším a trochu se bojím, že po měsíci bez údržby budou záhonky spíš ráj plevele :(.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, pivoňkám chybí už jen málo, aby se otevřely v plné kráse. 👍👍 Kdysi jsme je mívali na zahradě, ale pak jsme se pustili do předělávky a ony nepřežily přesun na nové místo.
    Já truhlíky ještě neosazovala, nepočítám-li ty s jahodami. Vyčkám do půlky května, nechci riskovat, že ledoví muži něco nepřinesou. U nás vyjma jahod, které byly přikryté, pomrzlo kde co. Nejvíc mě mrzí fíky, smokvoň byla obalená a slibovala bohatou úrodu. Tak ta rozhodně letos nebude.
    Měj hezké dny. 🍀🌸

    OdpovědětVymazat
  5. Martičko, tady na Mělnicku v zahradách mají všichni následky mrazů a nejvíc to asi schytaly ořešáky. Moc krásné pivoňky, jednu bych potřebovala do kytice na sobotu, jdu gratulovat k dvacetinám. Dnes v Praze kvetly růže a taky akáty, ta vůně.
    Mějte se krásně, ty, p.P. a Kočička.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, zdravím. Pivoňky mám moc ráda, to bude krása, až rozkvetou... U nás toho hodně pomrzlo, tak jsem smutná, jestli se něco vzpamatuje... Měj se dobře, Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, letos to pomrzlo snad všude. U nás bylo ještě před pár dny ráno -7°C. Pomrzly i nakvetlé rododendrony, o ovocných stromech s keřích nemluvě. Rybízy, angrešty, jablka, třešně, vše je nevratně zničené. Počasí neporučíme, počasí si dělá, co chce...přeji krásný víkend.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.