pondělí 11. dubna 2016

jarní nádech


Opravdu se zdá, že je tady jaro.
Konečně. 
Začíná kvést třešeň, zatím nic moc, ale úroda pro špačky :-) bude dobrá.



Ovšem seriál Magnolie se zdá být nekonečný. 
Každý den ji povzbuzuji, ale jde to u nás nějak ztuha. 
Buď je na naší zahradě větší zima než jinde,  ve všech zahradách jsou magnolie v plném květu, anebo máme jiný pozdější druh. 
Oba s mým mužem jsme však naprostí diletanti, takže ani nevíme, co to vlastně máme. 
Nakupujeme intuitivně, bez naprosté znalosti a vědomostí. 
Nicméně magnolie je krásná i s poupaty. 
A pravděpodobně někdy rozkvete.




10 komentářů:

  1. Marti, ta magnolie pokvete, u nás též některé kvetou o sto péro, ale jsou většinou bílé, tyhle tmavé mají též jen poupata. Teď jsme na chaloupce nebyli, protože pršelo celý víkend. Ale už se těším na předzahrádku co nám tam pokvete, je tam spousta nového. Magnólii bych chtěla taky, ale zatím ne, spíš budou úpravy kolem nového plotu. Pročetla jsem si blog zpětně, krásné povídání, člověk se opravdu zasměje :). Marti, Ty jsi napsala knihu? Maryša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maryško, máš pravdu, kvetou opravdu bílé. Já je nemám moc tmavé, jsou světle fialové, aspoń v loni ten jeden květ byl. Po magnólii jsem toužila spoustu let, ale přišla mi pro mé amatérské snažení drahá. Až byla jednou v akci ...
      No napsala knihu?? Bylo to posbíráno, co jsem psala do šuplíku (většina už je na blogu) a něco tedy střípky z blogu a původně to bylo jen pro rodinu. Překvapení pod stromeček. Ale bylo mi vyčteno, že to není veřejné a taky moje kamarádka, která dostala také tento dárek, hned objednala 4 knihy, takže výsledek je, že dnes dorazila smlouva a až ji podepíšu, bude se prodávat na eshopu. Tedy pár knih mám ještě u sebe, ale zatím jsem ji nějak veřejně neprezentovala. Jen ta zmínka v příspěvku, který si četla. A jsem ráda, že se bavíš :-) M.

      Vymazat
  2. Magnólia, už len ten názov kvetu je krásny. Keď budem "veľká" aj ja budem mať určite magnóliu. Zaujalo ma to farebné na plote. Čo to je???? Chcela by som to vidieť. Nemôžem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jak jsem psala v předchozím komentáři, toužila jsem po ní moc let.
      Asi myslíš moje rádoby zahradní obrazy? Už jsem o nich psala a fotila je, ale už nevím, v kterém příspěvku. Ty už s námi putují od domu k domu (už jsme ale v posledním :-)), tvořila jsem je do předchozího domu na zahradu, kde byla taková divná zeď. Mám jich nejen tyto čtyři, které mají být jako čtyři roční období, ale ještě další dva, venku jsou už nějakých 6-7 let, občas je musím opravit, ale drží - speciálně vymyšlený patent mého muže :-) Já chtěla namalovat obrazy na zahradu a on vymyslel jak. Rámy jsou ze starých oken, někde jsme dali i kličky, když jsme měli.
      Na tvé přání je znovu nafotím. Hledat, kde jsou, se mi nechce, navíc myslím, že vloni jsem je po opravě fotila jen na mobil, protože foťák jsem měla rozbitý.

      Vymazat
    2. Budem sa tesit.Dakujem Zita

      Vymazat
  3. Magnolie a v pozadí modřence = náádhera. Jen to sluníčko zatím chybí (aspoň tady na Moravě u nás.) Měj se hezky Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, kombinace se mi taky líbí a konečně díky tobě vím, že jsou to modřence. V loni tam totiž nebyly a kde se vzaly tu se vzaly. I když já diletant možná stejně za chvíli zapomenu :-), co to je. Hezké dny. M.

      Vymazat
  4. Marti, měla bych zájem, protože se mě líbí lehkost Tvého psaní, máš prima postřehy a dobré nápady. Mohla bych si odkoupit výtisk? Nebo aspoň odpověď, mail je hlouskovipv@seznam.cz - díky Maryša :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.