neděle 4. června 2017

a pro velký úspěch repete

Fakt včera byla divná sobota anebo já jsem divná.
Pracovně jsem se vypravila fotit pro Deník Den dětí v naší obci a můj muž mi dělal doprovod. Ještě ráno jsem si zkontrolovala, zda se akce opravdu koná a čas. Akce začínala v deset hodin a my jsme vyšli asi v půl jedenácté. Hřiště, kde měla být stanoviště, je od nás celkem daleko, no daleko, tak čtvrt hodiny cesty. Bylo děsné vedro, již po pár minutách mi tekly po krku čůrky potu, ale nevadilo mi to.
Dorazíme na hřiště a nikde nic. Žádné děti, žádná stanoviště, žádná hudba.
Naprosté ticho a klid, pouze na vedlejších kurtech byla slyšet tenisová hra.
No jo, kdo by tady byl v tom vedru, všichni jsou na koupališti, dí můj muž. Tam měli tu akci v tom horku udělat. Oponuju, je tam málo místa.
Vracíme se splavení horkem domů a debatujeme o neúspěšné akce a proč nebylo zrušení avizováno rozhlasem.
Přijdeme domů a já se připravuji, že zavolám do redakce, že slíbené fotky bohužel nemůžu dodat. Můj muž si hraje s tabletem a za chvíli slyším smích. No, ten Den dětí je od 10 hodin, ale až zítra. Omlouvám se, připravuji aktuality a krátké zprávy do novin každý den, hledám akce, kulturu a podobně a narazím i na sobotní Dny dětí, tak jsem si to nějak spojila. Takže zítra znovu a lépe.
Do toho ještě přijde divná sms z Vodafone k telefonu mého muže. Chodí už několikátý den a já už několikátý den upozorňuji, že je nějaký problém. Jelikož spravuju všechny účty já a jsem "sekretářkou" v naší rodině, chodí totiž sms i mně. Konečně má můj muž čas si sms pořádně přečíst a vyděsí se, tedy spíše velmi rozčílí.
Před týdnem si nastavil na soukromém telefonu nulový tarif, protože telefon nepoužívá, má služební a zbytečně jen platíme každý měsíc téměř 700.
Logicky tedy chceme ušetřit. Můj muž se podívá na tarify a zjistí, že mu je na telefonu, který vůbec nepoužívá, každý den účtováno 25 korun za údajné připojování na internet. Taxa se tedy ještě vyšplhá výš, než byla původně.
Můj muž je hodný člověk, ale když se rozčílí, tak to stojí za to. Okamžitě volá na linku a hned zvyšuje hlas a řve, že platit nic nebude, páč telefon neměl v ruce, že si přece nenastavil nulový tarif na nepoužívaném telefonu proto, aby platil ještě víc.
No to je dneska den.
Nakonec se s operátorem domluví, prý se telefon sám připojoval každý den na internet a stahoval data. No, nechci se v tom pitvat, internet byl okamžitě zablokován a nic se platit nebude. 
Ale chápete to? 
Tarif měnili před čtyřmi dny, tak snad mohli zavolat, když viděli něco divného. Posílali sms, tak se s tím někdo zabýval a nastavoval internet každý den na 24 hodin. Ale to bych asi moc chtěla.
No sobota byla dobrodružná. Vlastně jsem zapomněla, že to začalo úplně brzo ráno, kdy mi při zpracování aktualit neustále vypadával internet a já nestíhala ukládat, takže jsem začínala znovu a znovu, zkrátka repete.
Říkám, divná sobota. Nuda u nás nebývá.

P.S. Ta fotka je důkaz, že jsem dnes konečně na akci nafotila spoustu fotek, i když se řádně ochladilo a ráno pršelo, takže to vypadalo, že úkol, který jsem si sama stanovila, zase dnes nesplním.
A teď fakt leje, no aspoň nemusíme zalévat zahradu. Je to zapotřebí. Je sucho.

10 komentářů:

  1. Usmívám se :o)), ale zase lépe dříve, než později...
    Vodafone už začíná být protivný a nesolidní jako O2, od kterého jsme před lety vzteky odešli s manželem. Tomu zase Vodafone nyní po třech letech zničeho nic zrušil slevu a zvedl tarif o skoro 200,-. Když jsme psali do Samoobsluhy, lakonicky sdělili na mail, že mu zrušili smlouvu (která se loni na podzim automaticky prodloužila na další dva roky) a tím pádem i výhodnou slevu, kterou měl. Tak zkusíme ještě reklamovat vyúčtování až přijde a budeme se s nimi dohadovat. A také nás čeká prozkoumat Všeobecné podmínky - brrrr.
    U nás také leje - je to potřeba.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, máš pravdu, ano lepší dřív, než později :-) Ano, můj muž měl taky problém s O2 a teď vodafone, asi si člověk nevybere, ale nesmíme se dát, je nutné se bránit. Měj se hezky.

      Vymazat
  2. To se někdy zadaří. My jsme takto před pár lety jeli na výlov Rožmberka. Také jsme nechápali, proč nikdo nejezdí, proč není rybník ještě celý vypuštěný a proč na hrázi nejsou rybáři. Přijeli jsme o týden dříve. Takže také repete.
    Přeji krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, dobře, byli jste lepší než já :-) Včera jsem si připadala chvíli jako idiot a pak jsem si řekla, no a co. Hezké dny.

      Vymazat
  3. Ne že bych operátory obecně měla nějak v lásce, ale tady bych se jich zastala. Tu informativní SMS určitě posílá automat a ani ten internet tam nikdo nezapíná ručně jako kdysi třeba telefonní spojovatelky;-) Spíš bych byla ráda, že vám vůbec ty esemesky přišly a ne až po měsíci vyúčtování...
    No a splést si den, to se stane. Ještě že jste to měli vlastně kousek;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, asi máš pravdu, ale vzhledem k tomu, že neměl internet ani v předchozí smlouvě, přijde mi nastavení k nulovému tarifu divné. Díky a přeji hezké dny.

      Vymazat
  4. Pokud ho nikdy nemel, tak je opravdu divné, že najednou tam byl. Tak hlavne že jste to objevili zavčas:-) Člověk aby dnes opravdu kontroloval všechno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně máš pravdu, kontrolovat neustále vše. Kdybychom to nechali měsíc, asi bychom se divili vyúčtování a reklamace už by byla složitá. Hezký den.

      Vymazat
  5. Marti, také se mi to stalo - kluci byli malí a měli odjíždět se školkou na týden na lyžovačku. Zabaleno, naloženo - přijíždíme ke školce - nikde - nikdo - neděle to napravila . I to se občas stává. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivy, já vím, to se někdy stane. No vy jste to měli horší, ale aspoň si měla sbaleno dřív :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.