čtvrtek 29. června 2017

nebezpečné bláboly

Uveřejněné foto s laskavým svolením mého muže, páč se jedná o předmět doličný či důkaz.
Důkaz čeho? 
Neskutečných blábolů, které někteří z nás šíří světem. Je to o to nebezpečnější, když nesmysly vycházejí z úst, která mají určitý vliv a posluchače a následovníky.
Já svým špatným či dobrým názorem moc lidí neovlivním, nejsem tedy nijak nebezpečná pro svět. 
Svůj vztah k homosexualitě jsem zde již prezentovala pod celkem jasným názvem přátelé stejného druhu. Mám je ráda a mám mezi nimi kamarády a vždy jsem měla.
To jen na okraj.
Jistě pochopíte, že na tuto naprosto scestnou myšlenku: Vousy muže chrání před homosexualitou v článku jsem musela reagovat. 
V rozhovoru sdělil ruský metropolita, arcibiskup ortodoxních starověrců, že u mužů s plnovousem je menší šance, že budou "poškozeni" stejnopohlavním vztahem. Nabádá muže, aby přestali s odstraňováním chlupů ze svého těla. 
Pořád mě ještě překvapuje v 21. století, že si někdo myslí, že homosexualita je nemoc, kterou je snad možné se nakazit, je možné ji vyléčit či překonat a nepřipustí, že to není volba dotyčného, on se naopak musí, a někdo velmi těžce, vyrovnávat s tím, že je v menšině. Ale už v bibli jsou popisovány vztahy mezi stejnými pohlavími. 
Tak to už prosím, světe, přijmi a žij a nech žít. 
A teď o vousech.
Cituji z článku: Bůh stanovil určitá pravidla. Každého stvořil s vousy. Člověk by neměl vzdorovat svému stvořiteli.
Tak z toho mi vyplývá, že můj muž, můj syn a některé indiánské kmeny nemají svého stvořitele. Mému muži je 61 let a teprve nyní mu na obličeji něco roste. Ten porost, co vidíte, je po holení před třemi týdny. Jsme spolu 38 let, máme spolu tři děti, i když to není důkaz heterosexuality, a známe se téměř 42 let. Myslím, že za tu dobu bych si všimla sexuální orientace mého muže, i to se samozřejmě stává, že člověk objeví sám sebe až po letech nespokojeného života, a kdo dokáže coming out i v pozdějším věku hlavně sám před sebou, tedy přiznání svojí menšinové sexuální orientace, má můj velký obdiv. 
U nás byli předkové pravděpodobně indiáni.
Celkem mě v životě přitahovali muži s knírkem či vousy. 
Můj muž říká, tak jsem ti to konečně splnil, ale jdu se po třech týdnech oholit, už mě to štve.
No je to změna, dřív stačil froté ručník. A stejně vypadá jako sňatkový podvodník.
A taky se vymyká můj muž průměru, je to stejná menšinová odlišnost jako homosexualita.
Taky ho dají na pranýř???...
Je to sice tristní a zoufalé, ale stejně jsme se tomu zasmáli.

12 komentářů:

  1. Moc hezky napsané. Mnoho pozdravů :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím se smát jak někteří dokáží ,,myslet".Naštěstí víme,že to tak není:-D Můj muž je tedy chlupatej,vousatej...ale velcí kluci jsou zatím ,,holátka" :-D Moc hezké dny přeji a těším se na příště.Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Och ... ani nevieš, ako ma tí cirkevní vymetači hláv štvú ... Na jednej strane hlásajú, že všetci sme si rovní a na druhej ... odsudzujú ... prikazujú ... robia "osvetu".
    Tiež poznám niekoľko homosexuálov ... sú to príjemní ľudia a čo robia za dverami svojho súkromia ... možno ma pri tej myšlienke striasa, ale neodsudzujem ... Je zo len a len ich vec ... ako píšeš ... ži a nechaj žiť ...
    Marti, maj sa dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauro, bláboly jsou bohužel všude i v politice, ale toto mě fakt dostalo. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. No a můžeme pokračovat nejen v církvi, ale i v politice...naporsto tě chápu, taky na mě někdy (poslední dobou, hlavně tady u nás za velkou louží, hodně často) vykoukne někdy tak děsivá hovadina, že na to taky musím reagovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, máš naprostou pravdu, ale kdybych reagovala na absurdní bláboly v politice, nebylo by tady nic jiného :-) No myslím, že v Čechách to není o nic lepší, v poslední době čtu na netu v novinách jen titulky, aby mě to nerozčilovalo.

      Vymazat
  5. Napsala jsi to moc pěkně a souhlasím s Tebou. Nevím proč bych měla někoho odsuzovat za jeho orientaci. Taky znám pár takových lidiček a jsou naprosto v pohodě.
    Držím se hesla - žít a nechat žít!!!
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som v katolíckej cirkvi zažila prijatie ľudí inej orientácii, dokonca aj ich povolanie k zasvätenému životu, kedy zložili aj sľub čistoty...možno keby ste žili priamo v nejakom spoločenstve, média narobia veľa zla...
    Alena Vyskočilová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, já jsem tady použila církev, protože toto metropolita vyhlásil, ale nemyslím si, že je to jen v církvi. Nebezpečné bláboly mohou jsou být všude v jakémkoliv společenstvu a ne vždy za to mohou média. Hezké dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.