pátek 2. srpna 2024

čím více, tím méně...


Mám pocit, že čím víc se dozvídám, tím méně vím... Ano, Sokratovo Vím, že nic nevím, platí doslova. Ale pořád je furt co objevovat, dozvídat se a já se dozvídám ráda. Například víte, co je glamping? 
Já jsem teda nevěděla, že něco takového existuje, dokud jsem na to nenarazila. Já toho tedy už pravděpodobně nevyužiju, nicméně mám to tak, že vědět ale prostě chci.
Pokud jste na tom podobně, tak dnes článek o glampingu a fotografie příkladů.
Pohodový pátek nám všem. 

Víte, co je glamping?

Kempování a pohodlí hotelového pokoje v jednom, které nabízí přírodu na dotek, soukromí, klid a třeba i zážitky. Tohle trochu jiné trávení dovolené si získává čím dál více fanoušků.

Glamping je o romantických večerech pod hvězdami, safari stany, soukromé lázně a krásné výhledy. Spousta glampingových míst bývá ekologická, nezávislá na okolí. Elektřina ze slunce, záchody kompostovatelné, spotřebovaná voda se čistí a znovu používá.

Kam tedy vyrazit „pod stan“?
Kupolové stany jako z jiné planety a výhled na Slapskou přehradu nabízí Glamping Slapy ve Ždáni-Rabyni.
Podobný zážitek je připraven v resortu Marina & Glamping Nová Živohošť. Ubytování v patrových safari stanech má nádech exotiky a na návštěvníky čekají i zážitky na vodě.
Klid a soukromí nabízí v Colony Glamping Brdy v Hutích pod Třemšínem a na návštěvníky čeká pod kupolí malý útulný byt s pohodlnou postelí, kuchyní i koupelnou i venkovní lázně.
Není to tedy úplně stan, ale stromový dům Treehouse je zajímavý i zábavný.

To je jen pár příkladů glampingu. Další zajímavé tipy jako igloo, relax s vůní levandule a květin či rytířské stany jsou na webu Střední Čechy Relax pod hvězdami: utečte před světem do pohodlí glampingu (strednicechy.cz)




5 komentářů:

  1. Vzhledem k tomu, že každou chvíli vyhledávám nějaké ubytování tak vím :o)
    Moc hezké ukázky, Marti!
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, tak to slovo jsem u Tebe teď četla poprvé a také jsem nevěděla. My už společně s manželem nikam cestovat nemůžeme kvůli jeho zdravotnímu omezeni a když už můžu někam jet s rodinou, tak ubytování v hotelu nebo v penzionu. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, s tím výrazem jsem se setkala, ale popravdě jsem přesně nevěděla, co to znamená a jen tušila ze souvislostí - a teď mám jasno, díky tobě. Představovala jsem si takovou lepší jurtu. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Já o glampingu už taky četla, ale ráda jsem se koukla i na tebou vybrané ukázky.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Že něco takového existuje, jsem zaznamenala, ale přímo tento název mi unikl.
    Hezkou sobotu, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.