pondělí 30. října 2023

z Austrálie na Mělník


Poprvé na výstavě s berlemi, výstava natolik zajímavá, že vás dnes zvu na malé nahlédnutí. Článek s podrobnými informacemi o autorovi přikládám.
Mějte pohodové dny.




Výstava olejomaleb aneb pohled na známá místa očima australského umělce
Marta Dušková

Hudební sál a hala Masarykova kulturního domu v Mělníku patří výrazně barevným obrazům zachycujícím známá místa okolo Mělníka a Roudnice. Autorem olejomaleb je australský umělec Lukos Hey. Výstavu s názvem Od protinožců na Mělník je možné shlédnout do pátku 8. prosince.

Lukos Hey se narodil v Austrálii, kde vystudoval výtvarné umění a hudbu, kde maloval a vystavoval. Později začal hledat inspiraci při cestování po světě a na jedné z cest po Evropě objevil Prahu, kde se v roce 2011 usadil.

Později nalezl malíř inspiraci v okolí Mělníka a Roudnice nad Labem a tohle téma na výstavě převažuje. Na obrazech se objevuje Říp ze všech různých stran.

Doprovodným program k výstavě bude v úterý 7. listopadu v 18.30 hodin komentovaná prohlídka za účasti autora a kurátorky. Po prohlídce následuje koncert kapely Špinaví lůzři, kde sám malíř hraje na bicí. Vstupenky je možné zakoupit na Špinaví lůzři: koncert s komentovanou prohlídkou Lukose Heye | Mekuc.

Výstava je prodejní. Tisk vybraných vystavených obrazů s podpisem autora ve velikosti B5 je možné zakoupit v Turistickém informačním centru Mělník.

Podrobné informace k výstavě i autorovi jsou zveřejněny na webu Lukos Hey: Od protinožců na Mělník | Mekuc.
















neděle 29. října 2023

dnešní ranní proměny aneb krása okamžiku


Krásné dnešní svítání. Nebe se rychle měnilo. Bylo krásné, ale už je v této chvíli úplně jiné. Jepičí život okamžiků. Snad se mi povedlo zachytit, jak jsem to viděla já. Fotky jsou v pořadí, jak jsem fotila. Poslední dvě jsou už přes okno z domu, protože venku bych z tohoto pohledu tohle nedokázala nafotit.
Mějte pohodovou neděli.













sobota 28. října 2023

jako malovaný


Včera cestou z Prahy jsem neodolala krásným barvám podzimu. Jeli jsme cestou podzimu a já z auta fotila. Jak jinak...
Mějte pohodový sváteční den.