úterý 17. září 2024

street art a morčátka


Minulý týden pražský čtvrtek a návštěva u dětí. Doufám, že jste všichni v pořádku. Na Moravě je to hrůza, u nás na Mělníku je dnes v úterý pořád 3. povodňový stupeň, Neratovice už dnes spadly ze 3. na 2. stupeň, tak snad to bude už jen lepší. Oproti Moravě to drama nikde není, domy nejsou zatopeny a musím říct, že na ty lidi pořád myslím. Sleduji situaci i pracovně, takže to mám všechno hned a pořád.
Tak teď trochu jiné téma. Konečně jsem se k tomu dostala.
Minulý čtvrtek při cestě za dětmi se mi konečně povedlo vyfotit tuhle krásnou zeď se street artem, kolem které jezdíme. Fotím jen z auta, na silnici se nedá zastavit a zeď pokračuje dál, ale už ne podél silnice, to už jsem vyfotit nemohla. Fotila jsem, kam to šlo.
Níže jsem fotila nová morčátka naší úspěšné chovatelky Loly. Tahle morčátka nejsou na výstavu, mají jiný příběh. Lola je zachránila jako nechtěná, která byla v útulku a Lolu si vybrali jako novou majitelku. Zvířátka nedají nikde jen tak někomu. Lola si je zaplatila sama, protože si vydělala svoje vlastní peníze účastí na divadelním projektu a penízky, co jí zbyly, ještě útulku věnovala. Proč píši o Lole jako o úspěšné chovatelce? Lola se s morčátky zúčastnila dvou výstav, bylo to poprvé. Na první výstavě chovatelů získala 2x 1. místo a odnesla si dva poháry. Minulý týden byla na druhé výstavě a tentokrát si odnesla pět pohárů - 4 krát za první místo v různých kategoriích a čestné ocenění porotce. Nejvíc pro ni byla ale pochvala posuzovatelky: máš opravdu vymazlená morčátka.
Níže uvidíte fotky nových morčátek, zachráněných, mají už dva roky a nezažily zatím nic dobrého, ale pod rukou Loly se začínají měnit a užívají si péče.
Tak se všichni držte a snad už bude brzy konec.













5 komentářů:

  1. Marti, Lola je šikovná slečna. Ty morčátka jsou nějaká "nahatá" rasa nebo je to důsledek nedostatečné péče (v morčatech se nevyznám ani zlbba).
    Zeď je moc hezké oživení veřejného prostoru. Tak pár těchle streetartových zdí na Jižáku máme.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, to je taková rasa, Lola už jedno takové morčátko měla, ale nedožívají se moc vysokého věku.

      Vymazat
  2. Naši mladí mají také dvě morčata a když někam jedou, odvezou je k druhé babičce a ta jim na dovolenou posílá fotky, jak se u ní mají. Když jim je pak vrátí, tak se jí po nich stýská. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu krásná zeď a Lola zaslouží velikou pochvalu!
    Přeji příjemný a klidný den,. Marti. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Zeď se mi hodně líbí !!!! Lole gratuluji k oceněním, která co by chovatelka, obdržela.
    Pěkný den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.