pátek 16. srpna 2019

trochu divný výběr


Já vím, teda trochu divný výběr do knihovny a nevím, jestli náhodou o mně něco nevypovídá.
 A může za to facebook. 
Občas rozkliknu něco, co se mi tam nabídne. Tady jsem jako správná seniorka využila časově omezené nabídky vybraných knih z Knihy Dobrovský aktuálně v nabídce za 69 Kč. 
Třeba ten Hitler stál skoro 400 a dnes už i tuhle cenu znovu má.
Nejdříve mě zaujaly krátké obrázkové příběhy pro děti. Sice si u nás většinou povídáme pohádky či jiná vyprávění, ale občas děti řeknou, jestli bych něco nepřečetla. Ano, na čtení je toho u nás dost, ale večer už jsem dost unavená, takže začínat Čapka a jeho Devatero pohádek se mi fakt nechce.
 Tyhle knížky jsou přesně na dobrou noc.
Teprve teď jsem si na fotkách přečetla informaci, že jsou to krátké příběhy na dobrou noc. 
No vybrala jsem si správně a aktuálně. Lola jde do školy, ale nemyslím si, že by tam někdy nechtěla. Hrozně se těší a už je pro ni čas. 
Alánek se dostává do věku vzdoru a je to tak správné.



Ta knížka o Hitlerovi, kde jsou dobové dokumenty i s fotografiemi, jsem koupila pro nás oba s mým mužem. Zaujalo mě to samotnou, a teď když jsem si v ní listovala, doufám, že ji dokážu i přečíst. Obalamutím svůj stále nemocný mozek, že to není kniha ale vlastně časopisy, které mu nevadí. 
Navíc je to velká krásná a výpravná kniha, i když o největším psychopatovi na světě. Pořád mě překvapuje, jak dokázal tenhle ubohý človíček s komplexem méněcennosti strhnout davy a způsobit tolik zla a v podstatě změnit už napořád běh světa. 







Poslední kniha mně zaujala, protože popisuje skutečné události a to má můj muž rád.



A poslední nákup tento týden. Tohle jsem teda fakt taky nehledala. 
Může za to opět facebook. 
Ne že bych snad organizér na šminky nepotřebovala. 
Vlastně jsem ho potřebovala dávno. 
Už jsem na jeden i koukala v Avonu, kde často nakupuju, ale připadal mi drahý a byl černý.
Tenhle se mi líbil moc a měl i šuplíček. 
Zatím jsem všechny šminky měla v několika dózách. 
Kufřík se mi neosvědčil, byl naprosto nepřehledný. 
A určitě to znáte. Občas něco koupíte jako tužku na oči a není to ono, koupíte druhou, ale tu původní nevyhodíte. Co kdyby se jednou hodila, až bude krize.
Občas koupíte rtěnku, kde zjistíte, že se hodí jen na večer. Tak koupíte další.
A v poslední době já, která se zabývala léta kosmetikou, si neumím vybrat správnou barvu make upu. Už jsem jeden do Avonu kamarádce vracela, ale stejně jsem si vybrala další se špatnou barvou, který musím nechat na zimu, až moje pleť vybledne. Dřív jsem uměla vybrat podle názvu, páč barva na první pohled nikdy neodpovídá. Ale po letech se vše změnilo a názvy neodpovídají mým zkušenostem.
 No prostě důvodů, proč jsem tenhle organizér na kosmetiku, kus plastu, který nemám moc ráda, vlastně potřebovala, je spoustu. 
Teprve po tomto novém uspořádání, kdy se bordel změnil v pořádek, jsem zjistila, kolik mám panebože rtěnek.


6 komentářů:

  1. Marti, knížky pro děti s krátkými příběhy se mi líbí. Mám zkušenost, že jsem dětem četla i básničky a líbilo se jim to. Je lepší kratší formát.
    Knihu o Hitlerovi bych asi nedala. Děsí mě, jak psychicky nemocný jedinec ovládne masy lidí a způsobí tolik lidského neštěstí. Bohužel jsou takoví lidé i v současnosti a můžeme si jen přát, aby si svou moc nechtěli dokázat v dalším válečném konfliktu.
    Organizér na šminky je přehledný, líbí se mi.
    Měj hezký večer. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, my jsme našim dětem vždy četli i básně. Milovali jsme všichni Žáčka, toho jsme četli furt dokola. Já bych nedala knihy od Hitlera, ale tenhle dokument mě zaujal, je to pořád bohužel historie, která zasahuje i do současnosti, páč ten psychopat má po celém světě příznivce pořád. Už jsem do knihy koukla a je zajímavá. Začíná srovnáváním s jinými psychopaty v dějinách jako například se Stalinem a jsou tam dobové fotografie. Kniha mi přijde hodně zajímavá. Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Marti, tak ať se všechny knížky líbí a dobře čtou. Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  3. Já si už skoro zakazuji kupovat nové knížky a zřejmě opět začnu chodit do knihovny. Ale ta o Hitlerovi by zřejmě zaujala mého muže, protože se zajímá o záležitosti kolem 2.svět.války a spoustu knih má. A za tu cenu :o)).
    Se šminkami jsem nedávno udělala ráznou probírku (jen těch rtěnek a stínů!), stačí mi kosmetický kufřík, který mi vyhovuje i na cesty. V organizéru máš vše přehledné, ale já bych potřebovala asi větší :o).
    Měj hezkou sobotu.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, mě se tam ty šminky teď vejdou, protože jsem udělala velký pořádek a většinu vyházela do "kulatého" šanonu. A už jsem si zakázala nakupovat a tady je to přehledné, v šuplíku mám i tak snad deset tužek na oči, které nepoužívám. To, co používám stále, tam nemám tady, to mám v kosmetické taštičce. Díky organizéru vím teď, že nic fakt nepotřebuju. Měj pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.