čtvrtek 19. prosince 2013

malé zimní radosti

K novému domu patří nové krmítko, řekla jsem si, když jsem cítila, že začíná zima. Mám ráda hezké designové věci, takže na zahradě visí skleněná koule. Nasypala jsem nějaké proso a slunečnici a čekala každé ráno a pořád nic. Panebože jak si ti ptáci řeknou, že je někde něco k jídlu? 
Další ráno mě čekalo překvapení. Na stromě byla čekárna jako u zubaře. Jedna sýkorka v kouli a dalších 5 jich čekalo v pořadí. Musela jsem se smát. Bylo to opravdu moc hezké a ťukání do skleněné koule se krásně rozléhalo po celé zahradě. Tak to plynulo několik dní podle stejného scénáře. Pak jsem si uvědomila, že už několik dní ptáčky nevidím a nevím proč, když jsem viděla, že krmítko prázdné není. No nic půjdu dosypat. Proso tam ještě bylo, tak jsem dosypala opět slunečnici a vše pěkně promíchala.
Po chvíli opět čekárna na stromě. Situace se opakovala několik dní a pak opět žádná aktivita. V té chvíli mi to došlo. Ty potvory vyzobávají jen tu slunečnici a jelikož jsem promíchala velmi vydatně, musí přebírat jak popelka hrášek. No lesklá semínka mizí nejdříve. Zkrátka vyzobaná slunečnice :-)
Fotografie níže obsahuje pro ilustraci gumové medvídky. Nafotit ptáčky se mi ještě nepovedlo.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.