neděle 22. února 2015

tak trochu černý humor

 Jestli smích prodlužuje život, to fakt nevím, ale že lidský smích, myslím takový, kdy vám tečou slzy, nemůžete doříct slovo a s každou vyřčenou slabikou se jen dostáváte to vyšších obrátek a vyšších decibelů, může způsobit málem infarkt zvířeti, jsem si ověřila. Už dlouho jsem neviděla mého muže se takto smát a vyděsilo to i Justýnu, naši kočičku (no spíše kočku zvící jezevce) natolik, že pobíhala okolo mě, škrábala se na mě a v očích měla velmi vyděšený výraz s otázkou, co se proboha děje. Bála jsem se, že omdlí. Můj muž se dusil smíchem a snažil se mi po slabikách sdělil, co ho tak rozesmálo. Na email mu chodí nabídky na práci a jedna nepovedená nebo vlastně povedená ho velmi pobavila. Nejdřív jsem nechápala proč.
Nabídka na práci řidiče, požadavky středoškolské vzdělání s maturitou, profesionální přístup, časovou flexibilitu a další a oplátkou nabízeli zaměstnanecké výhody a zajímavou a odpovědnou práci. No a co??! Co je tady proboha k smíchu?! Smála jsem se sice už taky, ale jen díky nakažlivému smíchu mého muže. Vtipné mi to doposud vůbec nepřišlo. Po několika nekonečných minutách konečně můj muž ze sebe vysoukal pointu celého příběhu. Nabídka práce řidič a v závorce + kopání hrobů a práce na hřbitově!!!. Už jsem pochopila, proč v požadavcích na pozici chyběla znalost aspoň jednoho světového jazyka výhodou. Vím, že je to černý humor, někdo tuto práci dělat musí, ale znění inzerátu bylo ve všech bodech dost nešťastné a bavila jsem se i já a přitom uklidňovala a přesvědčovala Justýnu, že je vše v pořádku a nic se neděje.
Můj muž se tímto dokázal bavit několik hodin a vyfabuloval příběh k dokonalosti. Zaměstnanecké výhody - sleva na kremaci i pro rodinné příslušníky, možný odkup použitých věnců a květin, přednostně exkluzivní místo ke spočinutí atd. Vím, že je to trochu úchylný humor a my s mým mužem nejsme ty typy, které by řešili poslední věci člověka a jen nám v podstatě fuk, co s námi, až přijde čas, bude, ale autor inzerátu nás k tomu přímo vybídl.
Proč proboha skrýval skutečnou práci za nabídku vlastně úplně jiné pozice? Nemyslím, že by bylo menší zlo, kdyby tam rovnou stálo hrobník, který potřebuje řidičský průkaz skupiny B či C, ne? Každá práce je potřebná a smrt patří k životu.
Všem přeji neděli plnou upřimného a bezelstného smíchu.

2 komentáře:

  1. Opět jsem našla Váš blog a hodně jsem se pobavila, chechtala jsem se u počítače na celé kolo, skvělý inzerát, bohužel to patří k životu. Mějte pěknou noc Maryša :O)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za Váš komentář. Jsem ráda, že jste se bavila stejně jako my.Hezký den. Martina

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.