čtvrtek 30. dubna 2015

jsem na černé listině!!!

Od roku 1996 je mým pracovním nástrojem počítač a vzhledem k průpravě v bance jsem celkem zdatný uživatel, takže mě tedy nikdo z okolí nepodezírá, že bych se technickým vymoženostem snad vyhýbala. Chytré telefony však opravdu nemusím, v tom jsem velmi konzervativní. Chci, aby to volalo, případně poslalo sms, používám ještě tak kalendář na připomínky, fotím a to mi fakt stačí. Nečtu na něm emaily, páč u této činnosti trávím i tak většinu dne, takže na mobilu třeba v autobuse fakt ne. Nepotřebuji být připojená či spojená se světem 24 hodin denně a na facebooku nejsem závislá, život známých sleduji průběžně a nemám pocit, že mi něco uteče,  když tam nejsem několik dní. Nesnáším navíc dotykáč, páč se svojí manikúrou mám s ovládáním problém a nedokážu nikomu zavolat, nevyhledám ani totiž kýženou osobu, kterou potřebuji. Stačí mi tlačítková Nokia a vzhledem k tomu, že ji mám na dvě sim karty najednou, na služební i soukromý telefon, už to je problém, takže žádné další složitosti.
Ale i tak se problémům s chytrými telefony nevyhnu. Stačilo, když se zbláznil mobil mojí dcery a sám od sebe mi volal a to i několikrát za den a v pozdním večeru. Po zvednutí bylo na druhé straně ticho anebo divný šum, takže jsem byla vyděšená, že se něco děje. Když jsem volala já dceři a vyzváněla a vyzváněla do té doby, než mi přišel email, prosím vím, že voláš, ale nejde mi to zvednout:-)  To mě se tedy fakt nestává.
Můj muž vlastní samozřejmě chytrý telefon také, jak jinak a využívá jej mimo jiné i k brouzdání na netu apod., zkrátka jinak než já, ale jak jsem se měla přesvědčit, všechny funkce opravdu nezná ani on.
Posledních pár dní jsem se mu nemohla vůbec dovolat. Telefon jednou cinknul a po té mi napsal, že můj hovor je odmítnut. Nejdříve jsem se domnívala, že mi jej můj muž položil, protože teď nemůže hovor přijmout, já to také tak dělám. Bylo mi však divné, že mi ale pak nezavolá zpět, což jindy činí okamžitě. Nakonec jsem mu psala sms jako nemohu se dovolat a to byla otrava, protože raději volám.
Když to trvalo už několik dní a já jsem musela na svém telefonu dokazovat, že jsem mu skutečně volala, protože on žádné stopy po volání na  mobilu neměl, začalo nám to být divné. Restartoval několikrát mobil a nic. Technika pořád stávkovala. Jo technika! Pachatelem byl nakonec někdo jiný než chytrý telefon.
Vtipně jsem jen  prohodila: to vypadá, že mě máš nějak zablokovanou, abych Ti volat nemohla hahaha :-) A jak bych to prosím Tě udělal?! Tam nic takového ani nejde.
A včera ho slyším, jak se při hraní s telefonem začne řehtat hurónským smíchem, až má slzy v očích. Ptám se proboha nějaká vtipná sms nebo co? Ne, já jsem hledal, proč se mi nemůžeš dovolat, až mi to u Tvého telefonního čísla nabídlo, zda Tě chci vyjmout z černé listiny!!!!
No v pracovním životě jsem již několikrát byla na černé listině, v osobním možná někdy taky a ani o tom nemusím vědět, ale v mobilu mého manžela nikdy..
No, vše je jednou poprvé :-)

2 komentáře:

  1. Jojo..dotykáč je prevít..už bych raději taky normální tlačítkový,ale prý se za chvilku přestanou vyrábět.
    Tak pevné nervy a hezký den..:-D
    Daška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já mám tlačítkový na dvě simky asi půl roku a byl to nový prototyp, takže snad to chvíli vydrží:-)
      A když ne, budu si ho kupovat jako starožitnost. Také přeji hezký den. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.