neděle 5. dubna 2015

vánoční dárek k velikonocům??







K vánocům jsme dostali jako dárek jezírko s fontánkou na zahradu a od té doby jsme na ně mohli jen koukat.
Konečně nastal čas na ukotvení a my jsme si tedy dali vánoční dárek k velikonocům. V pátek sice bylo hezky, ale některé tradice dodržujeme a v pátek se nemá kopat na zahradě, věšet prádlo apod., proto jsme začali až včera. Tedy respektive můj muž.
Jezírko je ukotveno, ale zátiší není ještě dokonalé. Je nutno znovu zasít okolo jezírka trávu a zbytek si necháme ustát...  Čas ukáže, jak nejlépe zákoutí ještě oživit. Ale už teď je to příjemný koutek a zvuk tekoucí vody miluji. Je to taková malá hudba přírody, i když v tomto případě pouze přírodu kopíruje, ale hudba je pravá..
Další počinek do zahrady máme za sebou. Teprve ji začínáme budovat. Před dvěma lety, kdy jsme dům koupili, byla zahrada poseta spoustou malých kamínků okolo záhonů i mimo záhony, pod stromem a prostě všude a všude samé skalky opět s kameny, prostě od té doby jsme likvidovali, co nebylo podle našich představ a teprve nyní můžeme začít budovat. Kameny na zahradě mají své místo, ale na svoje usazení u nás teprve čekají. Budujeme pomalu. Sedíme na zahradě, pijeme kafe a čekáme, co nám ukáže.. Na podzim ukázala a vedle třešně jsme vysadili hrušku a další okrasné keře, jako magnolii a další.
Tak jaro přijď už :-)

2 komentáře:

  1. Tedy u Vás je už nádherně--opravdové jaro :o)
    Přeji krásné jarní dny.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdání klame :-) To bylo v sobotu, v neděli padaly velké bílé chumáče jako všude. Tu fontánu jsme pustili v tu sobotu a od té doby je zima. Ale prý o víkendu bude jaro :-) Také přeji hezké dny. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.