pátek 22. května 2015

malý velký podvod?!

důvěryhodná firma www.parfemy.cz 
Ono je to vlastně jedno, jestli malý nebo velký. Zkrátka jsem naletěla. Poprvé po snad 10 letech nakupování přes net, již jsem o tom psala, že jiné nákupy nesnáším, jsem naletěla podvodné firmě. Nedala jsem opět na svoji intuici, která mě varovala ovšem bez zjevného důvodu, ale mozek, ostatně jako mnoha dalším lidem viz níže, mi zatemnilo to kouzelné a zrádné slůvko sleva.
Potřebovali jsme oba s mužem parfémy, které jsou nezbytnou součástí našeho života mnoho let a vím, že je to v kontextu života opravdu zbytečnost, ale prostě to tak máme. Pokud zapomenu jednou tak za pět let ráno se zahalit do oblaku vůně, než vyrazím do ulic, ale opravdu kvalitní vůně, jsem celý den nesvá a připadám si trochu málo oděná. A protože se nyní náš životní standard po mnoha letech docela velmi snížil a nejen díky nezaměstnaností mého muže, ale i mojí jinou prací, než jsem byla zvyklá předchozích více než mnoho let, je pro mě důležitá cena, protože značky, které si běžně kupujeme, se pohybují v řádu stovek, ba spíše tisíc. Hledala jsem na již vyzkoušených webech, kde jsem objednávala již mnohokrát mimo jiné u firmy pod obrázkem parfému, ale momentálně značky, o které jsme stály, neměli v akci.
A jak už to v této on line době bývá, už jsem o tom psala v nějakém příspěvku, jakmile začnete hledat nějaké zboží, okamžitě vám začnou chodit do emailu nabídky, na facebooku se vám zobrazuje kýžený parfém, zkrátka kam se hnete, tam to je. Odešla nám před týdnem myčka (včera už dorazila nová, už jsme z toho byli "hyn", páč myčka je naší součástí již snad 20 let) a dokud jsme nevybrali, všude se nám nabízeli myčky - no velký bratr se dívá!, ale to dnes není téma mého příspěvku.
Abych to zkrátila, přišla mi do emailu nabídka od firmy perfumes-sale.com (stránka již není k nalezení, ale o tom ještě níže). Dost dám na design a profesionalitu stránek, a tady bylo vše ok, takže jsem nechápala, co to ve mně hlodá a nabádá mě: tady neobjednávej!!! No neposlechla jsem, slevy 50% byly v naší situaci to pravé  a ani platba předem mě nevarovala, dnes je to běžné.
Objednala, zaplatila a čekala. Zboží mělo dorazit do 3 týdnů.
Čtvrtý týden jsem už psala email, že chci vrátit finance, páč zboží pořád nikde. Přišla mi uklidňující odpověď, že se zboží zdrželo na celnici (to mě mělo opět varovat), ale příští týden v pondělí bude odesláno a pro uklidnění dostávám voucher v hodnotě 500,- Kč na další nákup. Já kráva, panebože, kdo dává voucher v hodnotě 500,- Kč za zdržení odeslání zboží??? No, kód z voucheru si můžu nabouchat do trenek hahaha :-)
Dnes jsem již byla naštvaná, protože ani po týdnu nic. Začala jsem tedy hledat telefon na webových stránkách, kam jsem chtěla hned vztekle volat a a místo webových stránek firmy se mi zobrazilo toto: http://podvodne-firmy.cz/perfumes-sale-com/ i s patřičnými komentáři dalších napálených se včerejším datem. Pravda přišli jsme v životě už o větší peníze, takže to mě netrápí, trápí mě a vzteká mě to z principu, že existují takové hyeny. Vtipně i po tomto zjištění jsem ještě napsala další výhružný email, že pracuji v novinách a zveřejním to, ale myslím, že už neexistuje ani emailová adresa, takže zbytečná energie.
Jsem velmi líná věnovat energii trestnímu oznámení, jak mi sdělují komentáře na výše zmíněné webové stránce, tak nevím. Nechci, aby ta špatná energie zůstala u mě, ať je tam na té špatné straně, takže nechci se tím nadále zabývat, i když úplně správné to není, protože podvodníci přesně s takovými lenochy počítají
Takže od teď žádné neznámé firmy, jen ty prověřené :-), protože říkat si, že příště intuici poslechnu, jsou trochu perly sviním :-) Vím, že by musela asi do mě bušit, abych ji poslechla, ale nakonec nic se nestalo.
Jen jsem na chvíli, já důvěřivý člověk s růžovými brýlemi, ztratila iluze.Ale jen do zítra:-)
Už jsem parfémy objednala. Klasika parfémy.cz. Měli akci.

4 komentáře:

  1. Marti, taky jsem kdysi naletěla. Jo, spíše člověk nechápe ty hajzlíky.A k minulému příspěvku. Naše Majda říkala čepici ,,pičica" :-)))) A pěkný víkend. V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, mě právě přesně tohle štve. Oni si založí webové stránky zřejmě na měsíc, k tomu účet, který vyberou a zruší.
      No je vidět, že ty děti v té čepici tu piču slyší :-) Tobě taky pěkný víkend. M.

      Vymazat
  2. Marti, máš pravdu, že člověk kolikrát v životě přijde o víc, ale přesto to takovým mizerům nemá projít. Mimochodem můj tatínek kdysi při privatizaci vložil veškeré své úspory Harwardským fondům...a do své smrti věřil, že přece není možné, že by byl tak hloupý a nechal se napálit.. Věřil, že to zhodnotí natolik, že mě a bráchu zabezpečí až navěky. . Doufám, že z nebe nevidí, že jsme ještě z těch peněz neviděli ani korunu..určitě by to to moc mrzelo..
    My, co jsme ještě " v produktivním" věku--budiž aneb za blbost se občas platí( teď se omlouvám, ale myslím to obrazně)..Ale když ze starých lidí ty pomyslné firmy prodávají úžasné výrobky, tak bych je zavírala navěky! Měj se moc hezky a věř, že se na ně někde vaří voda, protože já věřím, že boží mlýny melou. Krásné dny..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, ano to jsou podvody těžšího kalibru a taky mě to velmi vytáčí. Taky věřím na boží mlýny,ale někdy melou velmi pomalu :-) I Tobě hezké dny. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.