sobota 2. května 2015

nákupy šup šup podruhé



Už jsem vícekrát psala, že nákupy nesnáším a víc než deset let, pokud to jde a co dnes nejde, nakupuji přes internet. V podstatě i víkendové nákupy na zaplnění ledničky a spíže jsem přenechala mému muži. Po těch letech, kdy byl nucen vzhledem k mé velké pracovní vytíženosti, čekat na mě v Praze několik hodin a aby zabil čas, nakupoval, už umí nakupovat mnohem líp a nákupům rozumí. Dokonce mě nerad na nákupy bere, protože říká, že za pět minut stojím u pokladny  a nervózně poklepávám nožkou a je mi úplně jedno, že nemám ani chleba ( to ale není vůbec pravda :-)).
A když už někdy na nákupy smím, tak mě neustále napomíná, to nekupuj, to je drahý, to není dobrý apod. Je pravda, že po těch letech, co je tahle činnost doménou mého muže, a on nakupuje rád (ne vždy, ale většinou ano), ani nevím, kolik co stojí. Je však dobře, že máme neomezený tarif na volání, páč při každém nákupu volá "příteli na telefonu" :-) a to by se nám nákup z větší části  v akci značně prodražil. Většinou se to však týká spíše vína či šampáňa, protože jako správný Moravák tomu rozumím líp.
Ale farmářské trhy jsou něco jiného. Mají svoje kouzlo. Náš dnešní nákup však úplně neodpovídal běžné praxi a ani plánu. Původní plán byl nákup zeleniny, ovoce apod.
Koupila jsem si nové náušnice, růžovohnědou plechovou dózu na kafe (ta stávající už mě nebaví a navíc stála úplně nová pouhých deset korun??!, no nechte ji tam), nádherné pomněnky , které ladí s barvou truhlíků. Vloni jsem jim dala nový kabát (můj muž je někde našel, psala jsem, že je sběratel, vyhozené).
A k jídlu? No to jsme koupili jen zelenou petrželku :-)
Jo, zapomněla jsem. Ještě jsem si po cestě z trhů stihla koupit nové boty, páč měli 50% slevu a toho si můj muž všimne hned. Slevy totiž miluje :-)
Ano, rychlé nákupy mám ráda, zkrátka nákupy šup šup.








4 komentáře:

  1. Tak u nás je to tak nějak obráceně:o)..I když pravdou je, že nemám ráda přeplněné obchody a moc je nenavštěvuju, ale často, když jde manžel se mnou, tak říká: " Mámo, drž se košíku a jedem! " ..To abych se nerozhlížela kolem, kde co mají a nakoupila jen to, co opravdu potřebuju :o)..Ale Ty jsi nakoupila krásně..Moc se mi líbí tvé truhlíky..měj krásný zbytek víkendu..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Inko. Také se mi truhlíky líbí. Bylo to bez plánu a použila jsem zbytky barev, co jsem doma měla a různě namíchala a mám zkušenost, že někdy je to lepší a vznikne něco zajímavého. Tobě také hezký zbytek víkendu. Martina

      Vymazat
  2. Ty truhlíky jsou nádherné!Hezké dny přeje Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, děkuji. To je už moje loňská práce, takže začínají mít trochu patinu, ale líbí se mi pořád :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.