sobota 18. července 2015

slunečnice a jiné záležitosti








Příšerné vedro, tak se kochám doma a z dálky poslouchám z televize Colomba, kterého sleduje můj muž a směji se, jak podotýká, že se třeba v tomto díle už objeví Colombová :-). Mám ráda maličkosti obyčejného dne.
Slunečnice, které někde natrhal můj muž, gerbery koupené s chlebem jako šnytlik :-) jako vždy - již náš týdenní rituál.





Konečně jsme našli po několika měsících správné místo pro ptáčka z vitráže, kterého jsem koupila na Fleru - okno v předsíni, které směřuje na zahradu. Někdy to trvá, než člověk najde vhodné místo.
Věnec na vstupních dveřích do domu mám moc ráda, je velmi něžný, použila jsem jej i jako vánoční výzdobu, ale je celoroční a vytvořený jen z přírodních materiálů. Rovněž zakoupeno na Fler.
Prostě taková obyčejná sobota, kterou trávíme v našem domě, který svým chladem přehlušuje vedro sálající z venku otevřenými dveřmi.
Po dlouhé době jsme sami a po sérii milých návštěv a příjemného klábosení, grilování a filosofování do noci je to docela příjemná změna.
A ještě jsem dnes stihla první krok k dobrému skutku a přihlásila jsem se do Podzimní aukce - nábor tvořilek. Aukce je již tradiční akcí, o které mi řekla má dcera a pomáhá vždy konkrétnímu nemocnému dítěti, které pomoc potřebuje.
Do aukce věnuji některé věci ze svého tvoření na Fleru - batikované a malované šály, nahřívací polštářky apod. Třeba se přidáte se svým tvořením také a pomůžeme společně dobré věci. Ráda pomáhám, a pokud vím, přesně komu, těší mě to dvojnásob.

7 komentářů:

  1. Marti Tom má noční a tak ted ty letní dny také trávím schovaná doma :o))
    J e u tebe moc příjemně a hezky.
    Měj se krásně.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, moc děkuji, jsem ráda, že se ti u mě líbí :-) U tebe na blogu jsem také ráda. Měj se hezky. M.

      Vymazat
  2. slunečnice taky milujeme, ale na zahradě jsme je letos zasadili pozdě, ještě nekvetou a na okolních polích na ně nějak letos zemědělci zapomněli....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my je právě máme z pole, na zahradě jsme je nikdy neměli, protože se nám tam moc nehodí ...

      Vymazat
  3. Slunečnice mám ráda a těším se, až je příští rok zase zasadím. Ptáček dostal krásné a důstojné místečko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také si myslím, že má ptáček konečně důstojné místo. Doufám, že na Vašem blogu příští rok ty slunečnice uvidím:-) K novému bydlení patří i založení nové zahrady :-)

      Vymazat
  4. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Kolektivní rozum - Obchodníci, kteří využívají eToro's CopyTrader™, mají o 60% větší pravděpodobnost výhry

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.