středa 21. října 2015

vzpomínka na Paříž


Ne, dnes nebudu psát o Paříži. Myslím, že jsem napsala dost vloni ve svých příspěvcích na pokračování hurá na Paříž. Dnes to však s Paříží souvisí.
Zkrátka vzpomínka na Paříž.
Měla jsem dnes chuť na něco zvláštního a uviděla jsem modrou zapékací misku, kterou jsem dostala v Paříži od dcery spolu s francouzským "hermelínem" jako dodatek k narozeninám. Dcera mě naučila v Paříži užasnou delikatesu, kterou si občas pro sebe udělám, a protože můj muž by nic takového nejedl, je zapékací miska jen pro mě :-)
Takže recept na úžasnou a jednoduchou večeři z Paříže, kdo jste nevečeřeli, možná ještě stihnete. Ale jen pro ty, kdo mají rádi nezvyklé chutě.

Hermelín s medem
Potřebujete modrou zapékací misku z Paříže :-) No, prostě vezměte jakoukoliv zapékací misku. Na jednu porci stačí 1 hermelín či jiná podobná varianta sýra, ale hermelín je lepší. Rozkrojíte jej na polovinu, dáte do misky a vše zalijete medem, může se dát i nějaká bylinka či koření, každý podle svého, ale já jsem dnes měla jen tak. Dáte zapéct do trouby tak na 200 stupňů a necháte zapékat, až med zhnědne a vytvoří trochu kůrčičku.
Servírujete v zapékací misce a jíte horké či teplé. Hodí se k tomu bagetka, kterou si trháte na kousky a namáčíte v té úžasné záležitosti. Já jsem chybějící bagetu nahradila opečeným toastovým chlebem.
Vím, nic objevného, ale mě by samotnou tato kombinace vůbec nenapadla. Možná někdo znáte, já jsem neznala.
V Paříži jedí všichni společně z velké zapékací mísy a přitom konverzují.
Tak třeba bude dnes pro někoho také inspirací. Mně to moc chutná.


4 komentáře:

  1. Mňam to vypadá moc dobře. Já to zkusím, s medem neznám. Rozpíkám si hermelín s rybízem ala brusinky, posypaný arašídama.
    přeji krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, já jsem právě taky neznala a ani by mě taková kombinace nenapadla, ale je to fakt úžasné a ještě ke všemu rychlé a málo nadobí :-) Hezké dny. Martina

      Vymazat
  2. Marti to vypadá fakt velice lákavě...mám z toho nějaký hlad :o))))Měj se moc hezky...Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martino, ano je to lákavé a uvědomila jsem si, až jsem vytáhla z trouby a hned jsem nafotila a pak jedla, aby nevystydlo. Měj se krásně. M.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.