středa 18. ledna 2017

růžová


Růžovou mám ráda.
Možná, je to dokonce moje stigma, páč se prý dívám na svět přes růžové brýle.
Věřím v lidi, a i když to někdy nevypadá dobře, řeknu si, že neznám vlastně příběh, nevím, proč...
Myslím, že dnes trochu barvy neuškodí.
Bílá je dobrá, ale po čase nudí.
Moje splněné přání od Ježíška se snažím fotit již několik dní.
Kabelka má tak zvláštní růžovou barvu, že se mi nedaří zachytit.
Vychází z toho oranžová.
Možná, tedy určitě je lépe nafocena zde.
Zaujala mě především svou barvou, protože to není klasická sladká růžová.
Je to taková barva, která prosvětlí den.
Už se těším na teplo, až ji provětrám.
Z kabelky jsem sundala uprostřed visící takové velké zlaté nic. 
Ten zlatý obdélník tam neměl  podle mě a mé dcery žádné opodstatnění a nelíbil se mi, i když na obrázku to vypadá celkem dobře.
Celý život převládala v mojí šatně černá.
Ne, že bych jiné barvy vůbec nenosila, ale jakmile jsem si šla koupit nějaký nový outfit a úmysl byl jiný, stejně jsem se octla u černé.
A kdyby mě můj muž neupozornil, že jsem chtěla něco světlého, stěží bych si to sama uvědomila. 
Navíc mi černá sluší, i když podle barevné typologie jsem jasný podzim. Černá sluší především zimě. Kdysi jsem se určováním typů podle barev trochu zabývala, takže vím, že to nelze brát jako dogma. Většina žen si dokáže intuitivně vybrat tóny barev, které je doplní a zvýrazní a nikoliv potlačí osobnost, aniž by vůbec o nějaké barevné typologie věděly.
Kdysi na jednom pracovním večírku mě nějaký psycholog bez mého svolení rozebral. Prý ti lidé, co nosí černou barvu, mají temné stránky, jsou negativní, prostě rozbil mě na atomy, ani nit nezůstala suchá.
Podotýkám, že jsme se potkali poprvé v životě.
Zasmála jsem se a černou barvu nosila dál.
Nevím, jestli mám temné stránky, ale domnívám se, že jsem veskrze pozitivní optimista bez postranních úmyslů. Jsem přímá a upřimná. a milující mimo jiné i černou barvu.
No, možná výjimka potvrzuje pravidlo, ale spíš je to pěkný blábol.
Jak léta jdou, přidávám do svého šatníku barvy a v posledních letech i růžovou.
 A kabelky, to je moje úchylka a Ježíšek mě podpořil :-).

7 komentářů:

  1. Dobré ráno,musím se usmát nad tou černou i já ji mám moc ráda.-)a protože jsem zima, v mém šatníku převládá.Růžová je také moc prima!A bordo barvička je také moje oblíbená.-)Kabelka je zvláštní,elegantní a krásná.Moc hezký den přeji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno Věrko, ano myslím si, že je nás víc, kdo má "temné stránky" :-) Kabelka je zvláštní, jedna z mých dcer řekla, že vypadá jako namalovaná. No, já jsem se do ní na netu zamilovala. Také přeji pohodový den bez kalamit.

      Vymazat
  2. Ahoj Marti, přestože u mě také černá vede, už jsem kdysi psala i o růžové a dokonce jsem Ti posílala odkaz. Ale dnes jinak. Právě přemýšlím o kabelce. O zelené kabelce a uvažuji, zda ten krok udělám. Asi ano. Čím starší, tím jasnější, ať na mě aspoň něco září.
    Kabelka je moc šikovná a věřím, že Ti bude slušet. Tak hodně parády. Marcela
    PS. Ztratila se mi tvoje adresa, ale když napíšeš na marcelavalentova@seznam.cz, pošlu Ti staré fotky z Tvého rodného města. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marcelko, ano vzpomínám si na Tvůj článek. Já mám zelenou, trochu petrolej kabelku, taky červenou, fialovou, kabelky mám barevné, určitě si ji kup, když se Ti líbí. Úplně jsem zapomněla, že jsme si psaly. Určitě napíšu. Měj se hezky. M.

      Vymazat
  3. Uvědomila jsem si, že jsem nenapsala, že píši o mail adrese. Žádat adresu bydliště bych si nedovolila. A správně - fotky bych přeposlala. Tak a tady vidíš, že občas si myslím, že všichni uvažujeme stejně.
    Pěkný den. Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Mala som kolegyňu, ktorá sa ma vždy pýtala kto mi zomrel, že zase čierna. Dakedy mi pristala, ale teraz zisťujem že ma zostaruje. Ja som jej vždy odpovedala, že nikto, ale čierna zoštíhluje. Presedlala som na tmavo-modrú. Zoštíhluje tiež :-) Kabelka je oveľa krajšia bez tej ozdoby uprostred.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitko, tmavě modrou mám taky ráda Je pravda, že černá zeštíhluje, ale já jsem ji nosila i při 48 kilech :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.