úterý 29. října 2019

muzeum, jitrnice a kanibal


Tohle všechno se mi vešlo do včerejšího pondělí. 
Trochu nesourodé, no prostě "šavle biče olejovky", rozuměj pelmel. 
Spojení muzeum a pondělí je divné. Obvykle bývá zavřeno, ne tak včera. 
Slavil se Den středočeského kraje. Tentokrát sem článek nedávám, protože si myslím, že je zajímavý jen pro region a pro lidi, kteří se najdou na fotkách včetně dětí, které dostaly ceny za letní soutěž.
Celé muzeum bylo otevřeno za symbolické vstupné jednu korunu celý den a já myslela, že už tam nic nového nemůžeme objevit, páč my jsme tam furt.
Omyl, byly otevřeny jedny tajemné dveře a při odchodu jsme nakoukli do dvou místnůstek s venkovským interiérem a venkovskými nástroji. 
Špatně se v malých místnostech fotilo, nicméně něco se mi přece jen povedlo.
Tak pojďme nakouknout trochu do minulosti.











Po muzeu jsme jeli na farmu k Báře. Zítra je autorské čtení a museli jsme tedy konečně vybrat správnou kapitolu z kanibala, tedy z knihy V náruči kanibala, o které jsem tady už psala. 
Četli jsme a společnost nám dělaly jitrnice, jelita, tlačenka, škvarky ze sobotní zabijačky. 
Jak tato kniha vznikla anebo co bylo prvotním podnětem vzniku, mi povídala Bára na diktafon a vy se to dozvíte, až napíšu článek po autorském čtení.
Odpoledne jsem se už doma věnovala výběru fotek a psaní článku, abych jej stihla včas odeslat. Povedlo se a vyšel včera.
Takže nabité pondělí. 
Dnes si dám nohy nahoru a nic nedělám, protože zítra bude opět náročnější den.








12 komentářů:

  1. Marti, měli jste krásný sváteční den. Fotky z muzea se mi moc líbí. Mám ráda selský styl.
    K nám včera přijely děti a budou tu do středy. Hezky mi to s nimi utíká.
    Přeji Ti pěkný den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, tak si užívej dětí, je to příjemně strávený čas a pak si odpočineš :-) Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Krásný den, muzeum je kouzelné, mám ráda věci z tenkrát... Jo a duchnu jsem měla u babičky, ráno jsem byla přikrytá jen povlakem a peří kde? No přeci u nohou :o), dávno již :o). Díky. Měj hezký den, Marti. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, na duchnu u babičky si vzpomínám taky. Byla pekelně těžká a taky jsem ráno měla peří v nohách :-) Měj pohodovou středu.

      Vymazat
  3. Marti , krásné fotky i v M.deníku, malí návštěvníci si ten sváteční den moc užívali. V mělnickém muzeu jsme byli před léty, bylo to tam neformální a přívětivé.

    OdpovědětVymazat
  4. Dala jsi sem příjemné nakouknutí do muzea. Mám ráda takové vrácení se na chvíli do časů minulých. Připomíná mi to moje prázdniny u babičky.
    Měj se fajn a ať se autorské čtení vydaří!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, i mně to připomnělo prázdniny u babičky. Měj se krásně a děkujeme, autorské čtení bude určitě prima, jen abychom nebloudily jako minule :-)

      Vymazat
  5. Marti, hezké fotky z muzea - já mám tyhle věci běžné potřeby z dob minulých moc ráda.
    A ještě jednou děkuji za výhru - knížku, dneska jsem si ji donesla z pošty. Mám rozečtenou jinou, ale pak se asi hned vrhnu na "kanibala".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, jsem ráda, že kniha snad po devíti dnech dorazila, už jsem si dělala starosti, kde je. Slogan pošty dnes podáte, zítra dodáme, či jak to je, teda fakt neplatí. Měj pěkný den.

      Vymazat
    2. Marti, pošta v tom tentokrát asi byla dost nevinně. Nestihli mne tuším v úterý doma, já se na poštu dostala až za týden.

      Vymazat
  6. Marti, to mi nedělej.Takový krásný fotky .Já jsem se tak pokochala tím venkovským malovaným nábytkem, že si to už prohlížím po páté.Vždy jsem chtěla pár kousků , alespoň jednu almaru a truhlu.Ale vše hrozně drahý a tak mám alespoň čtyři malovaný krásný štoudve.Martina

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.