čtvrtek 3. října 2019

výstava strojů na D1


Ani by mě nenapadlo psát o našich cestách na D1, protože my jsme ji za poslední dva roky neprojeli snad ani jednou normálně. Tedy ve směru Praha - Brno, domů už to jede, ale tam to už je zoufalost.
Vyžadovat dálniční známky, když místy musíte jet padesátkou, je nehoráznost. Nevím, který blb přikázal rozvrtat celou dálnici, když jedete spoustu kilometrů a vidíte výstavu opuštěných aut, bagrů, strojů a jen místy zahlédnete lidi, kteří ve dvě hodiny odpoledne už žádnou práci nevykazují. 
Logické by bylo vždy dodělat celý jeden úsek se vším všudy a pak pokračovat dál, ne?
Ale asi tomu pořádně nerozumím.
Ale tohle bych mohla psát z každé naší cesty. Je to úplně stejné.
Všude zúžené pruhy na minimum a ještě se předjíždějí na tomto úzkém prostoru kamiony a vy za nimi jedete krokem.
Ovšem včera to teda bylo tristní. Před Brnem jsme zůstali stát a nehnuli jsme se z místa dvě a půl hodiny. Měla jsem tedy možnost o té zatracené dálnici přemýšlet. Jen jsme stáli a zjišťovali na všechny strany, co se děje, ale nikde žádná hláška. 
Teprve po hodině v rádiu hlásili bouračku, která se stala zrovna v té chvíli, kdy jsme přijížděli k Brnu, takže jsme si to "vyžrali" naplno. 
Za další hodinu nad námi lítal vrtulník a zjišťoval situaci. 
Já jsem přemýšlela, co se asi stalo a komu se změní ve vteřině možná celý život, takže jsem čekala celkem trpělivě a přečetla celý Reflex a ještě si prohlídla slepičí časopisy, které jsem vezla mamce jako dárek. Když jsme byli v cíli, teprve jsme se dozvěděli, co se stalo. 
Bouračka dvou kamionů, které se zřejmě přejížděly. Nic se nikomu nestalo a já jsem to aktérům možná i trochu přála, ale stejně jsou nepoučitelní.
Tak jsem se trochu vypovídala ze včera a zdravím vás z Moravy.
Přidávám foto posledních jahod ze zahrady a ještě úterní červánky. Já vím, že toto téma se u mě opakuje neustále, ale oni jsou pokaždé jiné a já pokaždé a znovu neodolám.

P.S. Jen připomínám, že běží hra o knihu., kdo máte ještě chuť se přidat, je čas do pondělí.






11 komentářů:

  1. Marti, dnes a denně se na dálnici stane nějaká nehoda. A někteří lidé jsou bohužel nepoučitelní a svou jízdou ohrožují sebe i ostatní účastníky silničního provozu. Nedivím se svému muži, že po dálnici nechce jezdit a ani mi to nevadí. Vím, že se nehody stávají i na silnicích nižších tříd, ale když slyším, jaká je situace na dálnici, která se opravuje, tak je jízda po nich možná i rychlejší. Hlavně, že jste v pořádku dojeli.
    Naše sousedka pěstuje na balkoně jahody v truhlících pro děti a také tam ještě pár červených je. Fotky krásných červánků mě nikdy neomrzí.
    Marti, měj pěkné dny s maminkou. Budeš jí oporou v rekonvalescenci. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, my bychom se taky rádi vyhnuli dálnici, ale vzhledem k tomu, že jsou rozpracované silnice v celé zemi a ve všech městech jsou objížďky, trvalo by to nekonečně dlouho a nepomohli bychom si. Děkuji a měj se pěkně a díky za tvoje ranní červánky z Jihlavy.

      Vymazat
  2. Marti, D1 - to je směr, který naštěstí nepoužívám. Ale jsou jiné cesty, kde to taky stojí za to :-) No, škoda slov.
    Tak aspoň na té D1 je výstava strojů zadarmo.
    Ikdyž vlastně zadarmo taky není - platí se za ní paušál jménem mýtné či poplatek za dálniční známku :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, my se bohužel D1 nevyhneme, ale ono je to stejně všude, rozpracovaná celá města, objížďka za objížďkou. Dnes už je velké úsilí i projet jen Prahou. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Marti, manžel je na silnici denně, já často. D1 je prostor, kterému se snažíme vyhnout, jenže i všechny trasy mimo ni jsou ucpané... Ani nám tento systém hlava nebere...
    Hitem poslední doby je uzavřít úsek nějaké silnice a na objížďce udělat rovněž uzávěru...
    Pozdravuj na Moravě, mamince přeji rychlou rekonvalescenci.
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to máš pravdu, pokud někam jedeme, samá objížďka a ještě na ní pak další a nikde není info, jak dlouhá ta trasa tedy bude, nakonec máš z té cesty někam jen trauma.My se snažíme D1 vyhýbat.Ještě, že nejezdíme někam na čas.
      Zdravím Martičku na Moravu.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Helenko, my se bohužel D1 nevyhneme, ale stejně jak píšeš, je to všude stejné. Rozpracovaná celá republika. Měj pěkný pátek a děkujeme.

      Vymazat
  4. Marti, fotky červánků jsou super.
    D1 důvěrně znám - máme tím směrem chalupu. Cestování je naprosto nevyspytatelné - někdy v pátek ve špičce projedeme v pohodě, někdy je to trochu (dost) o nervy. Sledujeme Zelenou vlnu (ani nevím, na jaké) a v případě ucpání sjíždíme (loni v létě jsme takhle po okreskách objížděli zúžení u Prahy skoro každou neděli). Ale musím říci, že mezi Prahou a Humpolcem stavební firmy pracovat vídáme.
    Měj se na Moravě hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, ano, přesně tak to je, ale my teď vyzobáváme ještě samé bouračky. Měj pěkný pátek.

      Vymazat
  5. krásna obloha <3 no tie naše SK dialnice tiež niesu nič moc, a kreténov kamionistov naozaj neznášam, nejdu ani predpisovo a veselo obiehajú...vziať im vodičáky :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deny, děkuji. Přesně já ty kreteny, kteří si musí pořád něco dokazovat, taky nesnáším a vůbec bych se s nimi nepárala.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.