úterý 9. února 2021

domácí kino

"Ježíš, foť rychle, než ty rampouchy roztají".
Rozkaz zněl jasně, žádné crcání...
Včera jsme do Mělníku podle plánu neodjeli. Všude kalamita, před naším domem na silnici na Roudnici byl asi hodinu kamion, který se snažil celkem neúspěšně rozjet. Nakonec se mu to povedlo po radách našeho souseda, který má s kamionem zkušenosti. Volala jsem kamarádce, která mi dělá nehty a doporučení znělo: nejezděte, můj muž jel do Prahy tři hodiny a já do Neratovic hodinu. 
Tak si konečně pustíme ten film, ne? 
Jo měli jsme ho už vybraný dva týdny, ale buď se dělo něco jiného, nebo na koukání nebyla chuť, páč byly jiné starosti.
Na film Mezi náhrobními kameny se ale vyplatilo počkat. Tentokrát se i můj muž díval až dokonce ne jako před dvěma týdny, už jsem tady o filmu psala.


Film je uváděn jako drama, krimi, mysteriózní a thriller. Já bych asi k označení použila jen první dvě slova. Není to moc akční film, spíš taková pomalejší detektivka s úžasným Liamem Neesonem. 
Před domácím kinem nečtu k filmu komentáře ani recenze. Nejdu do kina, a když ten film neodhadneme, tak se dá prostě vypnout. 
Komentáře a recenze čtu až po...a někdy mám pocit, že jsem se koukala úplně na jiný film, než o jakém je řeč. 
Kdo ale máte rádi recenze před filmem, tak zajímavá a odpovídající tomu, co jsem viděla bez vyprávění obsahu předem (což je děs), najdete tady
Cituji jednu větu: Pokud hledáte klidnější film, v němž je každý napínavý moment o to výraznější, měli byste zpozornět. Já mám raději než akční thrillery spíše psychologické filmy, detektivky a tahle je ta pravá, nebo aspoň pro nás s mým mužem včera byla. Nakonec proto je na blogu pozvánka. 

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem.

Dnes u nás pořád sněží. Můj muž na kontrolu do Prahy asi nepojede. 
Pokud to je u vás taky tak, je čas na domácí kino.
Mějte pěkný den.


10 komentářů:

  1. Tip na film beru, my jsme dva dny sledovali Bílou královnu - historický, válka růží v Anglii, 10 dílů, bylo to jak detektivka, napínavé, plné pletich :-)), moc se nám to líbilo.
    Také nikam nejezdíme, do obchodu případně dojdeme, a nic důležitého vyřizovat nepotřebujeme, za což jsem nyní ráda.
    Marti, opatrujte se doma.

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme dali přesnost dokumentům a cestopisům a tak koukáme hlavně na ně. Jinak sněhu jsme se za tyto dva dny naházeli až dost a ještě má padat. Chodi se v tom hrozne, boli z toho nohy.

    OdpovědětVymazat
  3. Syn mi včera líčil cestu do práce, byla jsem ráda, že v pořádku dojel a během dne už nikam nemusel. Snacha jela raději autobusem. My naštěstí nemusím nikam jet a na nákup dojde manžel. Dnes u nás nesněží.
    Marti, ty rampouchy jsou krásné. Dávejte na sebe pozor a přeji klidný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, rampouchy jsou jako ze skla. Povedené foto. Večer jsem začala místo televize háčkovat. Sněhu je u nás také hodně. Opatrujte se a pokud to jen trochu půjde, raději nikam nejezděte. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, děkuji za tup na pěkný film.👍 Liama Neesona mám ráda. 💓
    U nás je taky kalamita, vůbec nedorazili popeláři, kteří jezdí v pondělí, doprava se trochu zlepšila. Dnes jsme s mužem sundavali ze střechy altánu 20cm vrstvu sněhu a zase sněží.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, dost mě překvapuje, že ten film neznám, filmy s Liamem Neesonem máme rádi. Děkuji za typ a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky,
    film vůbec neznám, ale zaujal mě, píšu si:-) Já jsem si naposledy pustila film Bombshell a byl výborný, taky doporučuji! Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Manžel včera vezl mámu na očkování a taky říkal, že to nebyl žádný med, ani na magistrále. Ale dojeli v pořádku do špitálu i zpátky. A máma už má druhou dávku, což jsem ráda.
    My teď koukáme na detektivní seriál Hlava medúzy (nahráváme a koukneme se, když máme chuť a náladu) a docela se nám líbí. A občas to proložíme Myšlenkami zločince (což je taky krimi)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, díky za tip, tenhle film neznám.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že vás tahle malá filmová nakouknutí baví. Až zas koukneme na něco, co bude stát za to, určitě se to na blogu objeví. Mějte pěkný pátek.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.