sobota 13. února 2021

jako rozházené puzzle





Ne, že bych teda zimu milovala, ale letos je zima, jak si ji pamatuju. 
Naprosto přirozené střídání ročních období. Letos si teda zimu s jarem nespleteme.
Přiznávám, že v současném chaosu je to trochu uklidňující. Jakoby si příroda řekla: už mají zmatků a života, který se velmi podobá rozházenému puzzle, které nějak nejde poskládat, ti hloupí lidé dost.
Ať je něco tak, jak má být. Aspoň něco na značce. 
Něco, čemu se lidé nebudou muset divit, ale mohou přijmout jako přirozené.
Ale v podstatě zimu nemám ráda a moc se těším na jaro. 
Ale když už je, tak ať je bílá a mrazivá. 
Na jaro se letos těším víc než normálně. 
Jsem přirozeně pozitivní a optimismus neztrácím, protože tak jsem se narodila. 
Ale už i na mě to začíná doléhat. Nejvíc jsem si to uvědomila včera, když si syn přijel pro poštu a my byli jen na zahradě v rouškách a vzhledem k téměř mínus 10 stupňům, ráno u nás bylo mínus 15, jen malou chvíli. 
Nemožnost objetí a přitulení se ke svému dítěti už začíná doléhat i na mě. 
Už jsem byla i ochotná všechno porušit, ale syn nedovolí. 
Mami, já jezdím občas MHD (v Praze) a ta mutace je šílená.
Rozumím tomu. Nechce, aby nás ohrozil. Aby byl původce našeho onemocnění.
Je z naší celé rodiny nejzodpovědnější. A tak jsme ho pravděpodobně vychovali.
No tak jsem si ulevila a zase jdeme dál. Abych nekončila tak smutně, než se podíváte na zimu v naší zahradě, tak jeden vtip k dobru. 
A snad s jarem se nám to rozházené puzzle podaří aspoň trochu poskládat.


Tak mějte pěknou sobotu.









13 komentářů:

  1. Jak já ti rozumím, prožívám podobné. Jen jsem v pozici syna, jsem celý den se stovkami lidí, kteří procházejí denně obchodem. Pokladna nám eviduje, takže jsou to tisíce, nikoliv stovky. A mohu já ublížit ? A když mi dcera řekla, že měla včera první pohyby, rozbrečela jsem se jako malá holka.
    Sníh nám letos nadělil povánoční dáreček, ve městě je to celkem problém, starší lidé se bojí vycházet, cesty se sice upravují, ale dokonale to prostě nezvládají.
    Příjemný víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem člověk optimistický, ale už ta doba na mne občas také dolehne. Jako okres jsme teď uzavřeni a to je zvláštní, že zrovna to mne nějak nerozhodilo. Ona to totiž legrace tady není, takže neřeším v sobě nějaké omezení.
    Za letošní zimu jsem moc ráda. Jen je mi trochu líto, že takové nebyly Vánoce.
    A na jaro se už těším taky !
    Pěknou sobotu u vás !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, předně ti chci pochválit fotky tvé zamrzlé zahrady. Jsou překrásné, příroda vám to tam tou námrazou nádherně ozdobila :)
    No, a rodinné setkávání..... i u nás je to hodně moc omezené. Mojí mamku vídám jen letmo, taky bez dotyku, žádná návštěva uvnitř, prostě jako u vás. Říkám si, že zaplať bůh alespoň za telefon. Vím, je to slabá náhrada, ale lepší než nic. Už aby to skončilo. Věřím, že zase bude lépe :)
    Marti, měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, se zimou to mám podobně. Líbí se mi na fotkách, ale na jaro se moc těším. Letos se zima ukazuje v celé své parádě. No co, vždyť je únor. :o) Ale v březnu už bych chtěla sluníčko a trochu teplíčko.
    Měj fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, krásné fotky vaší zimní zahrady. Je zima jak má být, bílá a mrazivá. Škoda, že to nepůsobí na covid, že by vymrzl. Taky se mi stýská, vnoučata, syna a snachu slýchám jen v telefonu. Doufám, že se sejdeme na konci února, Verunka má narozeniny. Naší předškolačce už bude šest, hrozně to letí. A my ten čas, který nemůžeme s nimi být, už nedohoníme. Když sleduji současnou situaci, tak nevidím její konec a je to stresující. Už aby bylo teplo a svítilo sluce. Moc se na jaro těším.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Marti, je to tak. Ač jsem také pozitivní, vše je dlouhé a pomalu ta atmosféra začíná doléhat, ale nesmíme tomu podlehnout. Drží nás nad vodou malé radosti, jako je tvé setkání se synem, ač ho nemůžeš obejmout. Tvá zahrádka a tvá milá domácnost.
    Přeji ti hezký víkend.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, bílá, mrazivá a slunečná i já mám takovou zimu ráda. Hezké ježaté fotky ;)..
    Měj hezké dny. J.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, krásné zimní mrazivé fotky. 👍❄❄
    S kontakty je to problém. Vnučky jsem neviděla od vánoc a kdyby dcera nevezla minulý týden manžela na kolonoskopii, neviděla bych ani jí. Malá vnoučata bydlí s námi v domě, ale náš kontakt je opravdu hodně omezený. Bětuška chodí do školy, Jiříka si maminka sebou bere do Motolské nemocnice, kde probíhá výuka pro děti. Prý jsou pro nás riziko. 😢
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, pěkné fotky. Myslím, že omezení doléhají trochu na všechny. My si teď trochu oddychneme - máma má i druhou dávku očkování, takže setkávání nebude snad rizikové.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  10. Zimní fotografie jsou nádherné. A zvlášť, když vyjde i sluníčko. Krásné dny, i když jsou někdy takové smuténkové.

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, krásné fotografie i článek. Také u nás byl dnes syn a s negativním PCR testem ze včerejška. I když jsme seděli v obýváku, společně obědvali, popíjeli kávu, tak stejně to bylo jiné, než dřív. Bojíme se my, bojí se i on. Pracuje v pražírně kávy a mají přísná hygienická opatření na denním pořádku. Stále pod kontrolou. každý týden test, s nikým se neschází, bohužel ani s dcerami, kdy kontakt je jen po skypu nebo mobilu, nikam nechodí. Nakupuje v rukavicích a s respirátorem na ústech. Práce v potravinářství to vyžaduje. Strach...to je to, co nás všechny svazuje. Musíme doufat, že až se počasí zlepší, bude i nám líp a snad i díky očkování, se toho neřáda "C" brzy zbavíme. Přeji Ti krásné a pohodové dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
  12. Když už zimu, tak takovou, jaká je teď. Ale moc jsem si jí neužila, tak z okna.
    A jinak - včera jsme s dětmi dlouze řešili mamčiny 80té narozeniny. Přece to nemůžeme jen tak pominout, vzhledem k číslu mi nepřipadá vhodné ani to odkládat na neurčito...Ach jo!
    Marti, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji všem za milé komentáře a názory. Jsme v tom všichni stejně a věříme, že brzy bude líp. Mějte pohodový den.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.