čtvrtek 18. února 2021

mýty a dezinformace

Nemyslím si tedy, že zrovna tady mezi námi by bylo nutné vyvracet nějaké nesmyslné konspirace či mýty, například ten, že očkováním se nám do těla dostane čip, který ovlivní naše DNA či umožní naše sledování, mě nejvíc rozesmál. 
Pořád mě taková hloupost udivuje a nemám představu, kdo by chtěl a hlavně zvládnul ovládnutí většiny světa. Navíc, kdo byl chtěl vládnout tupcům, kteří nemají vlastní rozum, vlastní uvažování a už i dnes je jich dost a vymýšlí naprosté zhovadilosti, nad kterými mi zůstává rozum stát. 
Ale počin Středočeského kraje se mi moc líbí a v našem magazínu už vyšel třetí díl. Já vám dám ty mýty všechny najednou s malým úvodem, tedy výběrem z mého článku. Zatím byly vydány tři a celkem je jich deset.
Mějte pěkný den.

P.S. Omlouvám se na konci za ten prázdnej prostor, nevím, co se stalo, kde se zval, tu se vzal a nejde s tím hnout.
Video Středočeského kraje vyvrací mýty a lži ohledně očkování proti Covid-19

Snad k žádnému tématu se v poslední době neobjevilo tolik dezinformací jako právě k onemocnění Covid-19 a očkování proti němu. Středočeský kraj připravil za účasti odborníků seriál bojující proti dezinformacím v oblasti očkování proti covid-19.
„Považujeme za naprosto zásadní vyvracet mýty a lži, které mohou negativně ovlivnit ochotu občanů se chránit očkováním. Proto jsme se rozhodli vytvořit seriál videí, který se s pomocí odborníků pokusí vyvrátit ty nejzásadnější,“ říká hejtmanka Pecková.

Mýtus č. 1 Nebezpečně rychle vyvinutá vakcína


Mýtus č. 2 Neznáme nebezpečné vedlejší účinky

Mýtus č. 3 s názvem Hydrogel s nanoboty nás ovládne
















7 komentářů:

  1. Marti, mám ráda lidi se selským rozumem, sama se k nim počítám. Nikdy jsem nešla s davem. Bylo to výchovou, naši nikdy nebyli v KSČ, nenutili mě chodit do Jisker, Pionýra ani přednášet básně na Puškinově památníku. Neříkám, že z toho neplynuly problémy. Ač samé jedničky, na studia jsem se dostala až po vyučení. Každé očkování vždy provází u některých lidí vedlejší reakce, ale to bylo vždy. Na druhé straně je třeba si uvědomit, jak vždy očkování lidem pomáhá a věřím, že jinak to nepůjde ani nyní. Díky za pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mne tohle dementní uvažování totálně nasírá, stejně tak jako tvrzení že prostě covid neexistuje a že to je práce Söröse a Gatese. Ač se vždycky ve mě vaří krev, raději držím jazyk za zuby, protože bojovat proti lidské blbosti je stejný boj, jako bojovat s větrnými mlýny. Co mne ovšem ještě víc nasírá a tam už skřípu zuby bezmocí, je to, co za celou dobu předvádí naše vláda. To jak se mocní a jejich partičky kamarádů chovají, ale na lidi furt pouštějí hrůzu a dělají ty, ty, ty vy oškliví neposlušní, podívejte se kolik kvůli vám umírá lidí! To mne momentálně štve víc než nějaké nanočipy a další blbosti, protože to je, narozdíl od nich, bohužel každodenní skutečnost.

    OdpovědětVymazat
  3. Nezbývá než souhlasit s Vendy. K tomu není co dodat. Já se chráním i venku, kde je víc lidí. Pokud jsem v přírodě sama nebo s manželem, tak tam si roušku sundám. Ve městě ji běžně nosím. Krásné dny ve zdraví

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, bohužel u nás stále přetrvává ten pocit stáda. Je to tu hluboce zakořeněné. Stále je tu část "ovčanů", kteří se chovají jako stádo, které bezmezně věří svému pastýři. Párkrát už jsem si naběhla a obrazně řečeno si nabila hubu, když jsem na to poukázala.
    Ovčané však věří každému bludu, pár takových bohužel znám.

    P.S. Pod příspěvek VendyW se podepisuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Když někdy sleduji na FB diskuze týkající se očkování, tak mi zůstává rozum stát. Díky očkování téměř vymizely některé infekční nemoci. A věřím, že díky očkování se ze srabu jménem covid dostaneme.

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že už nemám, co dodat.
    Cítím se unavená a uzavřená v bublině, ve které být nechci.
    Pořád ale věřím, že jednou bude konec...
    Marti, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, naprostý souhlas s komentáři nade mnou. Už mě to nebaví, na druhou stranu se bojím. Mám rodinu, mamku, manžela s nemocným srdcem. A sestřenici doktorku, co dělá rtg a CT covid nemocným. To nechceme vědět, věř :( Takže..... snažím se v tom všem rozumně zorientovat. Snažíme se chranit, na návštěvy nechodíme. Ale pracujeme. A doufáme. Že to jednou přejde.
    Tak jen udržet zdravý rozum a k tomu nervy na uzdě.
    P.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.