pátek 5. února 2021

něco pozitivního

No, toho pozitivního teď moc není. 
A tak jsem pro vás dnes musela sdílet příběh, který na mě včera vykoukl na facebooku. Je z důvěryhodného zdroje a vlastně bych na něj nenarazila, pokud by jej nezveřejnil můj známý starosta obce. 
Musela jsem jej včera nahlas přečíst i mému muži.
Tak mějte dnes pozitivní den a věřím, že většina z nás by se zachovala stejně.
Tato doba odhaluje charaktery lidí rychleji a více než v běžném životě a je více vidět, kdo myslí hlavně na sebe a je bezohledný k druhým.

P.S. K Sárince rychlovka. Moc děkuji za všechny komentáře. Sárinka ještě zdravá není, ale na první pohled je to zase naše pozitivní zvíře, které mluví, zajímá se o život, raduje se, hraje a není apatická. Včera dostala další injekci antibiotik a poslední bude v sobotu. Možná o tomhle někdy napíšu dopodrobna. Nebyly to trávící potíže, jak jsme se zpočátku domnívali. Má zánět trávícího traktu a podle paní doktorky je to virového původu. I mezi zvířátky teď prý řádí viróza.

A tady je ten příběh, který sdílím bez korektury a oprav chyb, páč to skutečně není důležité:

Tohle je tak typicky český příběh, až se mi chce brečet...
Mám známého, podnikatel, přiměřeně za vodou, se všema příznakama statutu: po čtyřicítce, plně vybavené luxusní auto v garáži splaceného domku za Prahou, po rozchodu, silně asociální, furt v práci, nadváha hraničící s obezitou, plešatící, ale pořád nějak v pohybu. Žádná zásadně ohrožená skupina. Podařilo se mu registrovat na očkování dědu. No a protože má všude známé, tak mu o pár dní později volali, že zbyla trocha očkování a jestli nechce skáknout do svého luxusního vozu a přifrčet si to nechat píchnout z ulice. A co udělal on? To co by udělal každý z nás, kdyby měl příležitost. Sednul do svého luxusního auta, cestou rychlost překročil, neblikal, zaparkoval na zákazu, na všecko jako namyšlenej papaláš kašlal, jak je zvyklý. A tu sousedku, který je přes pětaosmdesát a bydlí přes ulici sama, tam nechal naočkovat a zase ji odvezl zpátky k ní domů.
Díky Ládíne.

19 komentářů:

  1. Marti, možná je pán asociál, ale pořád ještě je v něm kus člověka. Nežijeme v jeho kůži, nevíme co prožil, když okolí na něho takto nahlíží. Myslím si, že mnoho jiných by se nechali naočkovat sami a kašlali by na osamělou paní sousedku od naproti. Klobouk dolů před touto člověčinou. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, anebo doufá, že se jí díky možným komplikacím zbaví.... já bych tedy ty svoje sousedy nechala naočkovat velmi ráda třeba deseti vakcínama aby od nich byl pokoj. A to nejsem člověk nijak konfliktní a mstivej, ale jelikož s nimi máme opravdu velké problémy, v tomhle případě bych udělala s radostí výjímku!

      Vymazat
  2. Martí, já si ten konec musela přečíst dvakrát. Podle začátku jsem čekala jiné rozuzlení, ale tohle vážně potěší. Smekám, mám radost, že jsou ještě dobří lidé. U nás případ opačný, kdyby nepřišla karanténa do jedné třídy, nedozvěděli bychom se, že pozitivní rodiče vodili dítě do školky. Tohle je smutné, sobecké, nepochopitelné.
    Přesto, mějme se hezky a zdravě. Zdraví přeju i Sárince.

    OdpovědětVymazat
  3. K té Sáře, teď jsem se mohla potrhat hořkým smíchem, když jsem četla v Reflexu, že australští a američtí vědci spolu s britskými apelují na majitele mazlíčků, aby je také nechali očkovat proti kovidu! To už i na mne je moc. To že mají kočky a psi koronaviry je zcela normální věc, jen málokterým se ale může jejich majitele nakazit a zatím nebyl takový případ ani zaznamenám. Spíš naopak to může mít pozitivní účinek, a to, že lidé mají zvýšenou imunitu proti koronavirům.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tak to jsem ráda, že v téhle blbé době, jsou i hezké příběhy. Díky a mimochodem, moc hezky napdsáno.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, já jsem Ti psala, je toho teď u koček hodně, tedy těch, které chodí ven. Vím, že to trvalo tak týden, moje kočinda ven nechodí. Ono je něco za něco. Venkáči ráno stojí frontu na jídlo, mají sem tam vypíchnuté oko, utržené ucho, a nemoci. Ale svobodu. Moje Baruška je zdravá, napapaná, ale zavřená. K tomu článku, …. mezi lidmi je představa podnikatele přesně taková, jak je psáno, ještě snad je odpuštěno těm starším, já sama jsem se mockrát setkala s jízlivými poznámkami, ale to, že se starám o to, aby bylo na výplaty a státu odvedeno, to neviděl nikdo.. doslova. S časem jsem se naučila říkat, že snídám šampaňské a pak spím do oběda. Přece nebudu vykládat, že podporuju dětský domov, že ??? V té naší společnosti je něco špatně, očekáváme od těch nahoře, že půjdou příkladem, a ono prd. a ti od kterých se nic nečeká, kteří to dělají bez publicity, mají špatnou pověst a stejně pomůžou, kde můžou.. mohla bych psát dlouho.. třeba o anticovidu. ale nebudu, ať si každý udělá obrázek sám, Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, přiznám se, že takový konec jsem nečekala a mile mě překvapil a hlavně potěšil. Takové zprávy teď potřebujeme. Těch negativních je až k zbláznění.
    A moc mě těší, že už je Sárinka na tom lépe.
    Měj klidné odpoledne.

    OdpovědětVymazat
  7. Martino, dík za zveřejnění.To je tak, zlý příběh mívá větší publicitu, než ten dobrý, ale tady se ukazuje, že to s lidmi ještě není úplně marné. Pozdrav do C. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  8. Super konec, to potěší :) Trocha ta lidství v nás snad ještě pořád je.
    Marti, měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, Sárince přeji, aby vše dobře dopadlo a k tomu článku: To je výjimečný člověk...Ne všichni by se takto zachovali.

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, přiznám se, že konec příběhu byl pro mně velice milý a hlavně s překvapivým závěrem. 👍👍 Kéž by takových lidí bylo víc.
    Měj hezký den a Sárince držím palce.

    OdpovědětVymazat
  11. Tady se ukazuje, že mít peníze ještě neznamená nemít srdce.

    OdpovědětVymazat
  12. Konec mne mile překvapil.Ono to s námi lidmi zase až tak zlé není.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  13. Každá pozitivní zpráva je fajn.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, moc krásný! takových příběhů bych chtěla číst víc! Sárince přeji brzké uzdravení.Vám hodně zdraví. Inka

    OdpovědětVymazat
  15. Pěkný příběh - je vidět, že je ještě sousta lidí s dobrým srdcem.
    Marti přeji ti pěkný víkend. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mně se tenhle příběh plný ironie a s překvapivým koncem líbil. Mějte pohodovou neděli.

      Vymazat
  16. ...a člověk přece žije!
    Super, Marti! Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.