sobota 6. února 2021

uvědomila jsem si

Prázdný mozek, mozek mrtvého delfína, tak dnes naprosto přízemní a vpravdě trochu slepičí téma z důvodu zachování zdravého rozumu. Jistě život je teď pro nás všechny jiný a člověk dost snížil svoje nároky na prožívání dnů, na životní styl a samozřejmě na oblékání. Já jsem si uvědomila, že teď nepotřebuju saka a šaty do divadla. Vloni jsem si do divadla koupila nové boty, které leží nevyužité v krabici, páč vyvětrat jsem je nestihla. 
Ale najednou mi chybí pohodlné oblečení na doma. Nejvíc času teď trávíme v teplácích a já jsem ráda pěkně oblečená i doma. Už jsem probrala šatník a některé pohodlné oblečení používám na doma, i když za normálních okolností bych je určitě nevyřadila.
Evidentně máme podobný problém všichni, protože když jsem se vydala na nákup do eshopů, zjistila jsem, že je nedostatek právě hezkého domácího oblečení. Zbývají velikosti S, to už dávno neobleču a XS, ty jsem neoblekla nikdy. Ostatní je vyprodané, protože většinu času všichni trávíme doma, pracujeme u počítače a tam fakt sako nepotřebuju. 
Potřebuju župany a něco pohodlného. Nakoupit pro nás s mužem župany nebyl problém a ani pro mého muže soupravy na doma. Já jsem na tom hůř. Nakonec jsem si sestavila domácí oblečení na eshopu Lidl sama, ze svetru, který asi nebyl určen na doma a z pěkných tepláků. A ještě jsem si koupila krásné a měkké bačkory. Ale i ty jsou vyprodané, pro mého muže nebyly žádné.
Já normálně nejsem domácí typ, který by běžně chodil v teplácích, ale jak vím od známých, v teplácích se už chodí teď i vyzvedávat děti do školy či školky.
Přijde mi to vtipné a vlastně jsem se svým nákupem pobavila. Normálně by člověk řek´ O jak hluboko jsem klesla (znáte ten film?), ale teď je vše jinak.
Šaty do divadla jsem si vzala na Štědrý večer a to psaníčko, které mi přivezla kamarádka ze Španělska, mám zatím taky na doma. Je krásné, vyšité korálky a já se kochám.



Tak dnes je to jen takové plácání o ničem. Pokud vás to nebude bavit, omlouvám se. Hodně teď píšu do magazínu, zabývám se místní kauzou, kterou uměle vyrobili lidé, kteří se zřejmě jinak nudí a napadají všechny okolo sebe bez znalosti problému. A tak nezbývá, než abych se ponořila do hloubky problému já a snažila se ukázat, že vše je jinak a nechutné a napadající komentáře aktérů jsou zbytečné. Ovšem psaní článku mi místo půl hodiny trvá tři. 
Už mi tedy nezbývá moc témat v hlavě na psaní na blog, tak se občas zabývám lehkými a nedůležitými tématy jako jsou hadry, abych si uchovala zdravou mysl.
Končím. Mějte pohodový víkend. Na nás dnes čeká, tedy Sárinku čeká poslední injekce antibiotik, což je samozřejmě stresující i pro nás.

P.S. Pokud máte chuť si o kauze přečíst, i když se vás netýká, shrnutí a uzavření vyjde dnes dopoledne na našem Kanálu eM. A určitě má přesah za hranice regionu.

14 komentářů:

  1. Marti, mně se Tvůj článek líbí. Také přemýšlím o doplnění oblečení na doma. Já většinou nosím legíny a k nim delší tričko a ta mě teď začínají opouštět. A mělo by mít alespoň jednu kapsu na kapesník, protože se moje alergická rýma asi změnila v chronickou. Ovšem je problém takové triko sehnat.
    Moc se mi líbí Tvůj výběr, budeš šik i doma. A ta kabelka je nádherná. Snad to nebude dlouho trvat a otevřou se divadla a budeme si moci obléknout i něco jiného než tepláky.
    Přeji klidnou sobotu a držím Sárince palečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, kapsu musí mít na všem můj manžel: na pyžamu, na tričku, na košili, jinak to nebude nosit.
      Já bych si - nejraději - dělala 1x týdně pyžamový den ( košilový ).Zvyk z dob, kdy manžel chodil 2x za měsíc 3 dny po sobě na dvanáctky a přišel z práce večer, najedl se a spal. Já jsem si v pátek odpol. uklidila, navařila a v sobotu přes den? měla pyžamový den.(pokud jsem někam nejela na výlet ).
      Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Já doma nosím stabilně džíny a starší triko, takže beze změn. A tričky mne nedávno zásobil syn, který probral šatník a vyřadil některá, co mu byla malá. Mně jsou příjemně akorát :).
    Ale zjistila jsem tuhle, že jsem ještě od léta neměla důvod přesunout komínek svetříků a svetrů ve skříni dopředu (v létě ho zasunuju do zadní části skříně, protože v něm mám věci, co v létě nenosím).
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, článek mě pobavil, protože je ze života. Podobné dilema řešíme asi všichni. U mně navíc umocněné tím, že fakt nikam nemusím, jen jednou týdně na nákup. Společenský oděv jsem měla naposledy loni 6. března, kdy jsme byli v divadle na Donutilovi. Na vánoce jsem si vzala šaty, abych trochu vybočila ze stereotypu legíny, či sametové kalhoty a tričko nebo košile. Naštěstí mám toho domácího oblékání slušnou zásobu. A boty? V březnu v divadle jsem měla kotníčkové, ještě zimní a ty nové jsou stále ještě v krabici.
    Dcera řeší jiný problém, holky vyrostly, Sáře kupuje už druhým rokem džíny v dámské velikosti. Obě mají nohu velikosti 40. Nedávno chtěla koupit ponožky a v této velikosti jí je odmítli prodat. Boty, které si objednala na e-shopu, jí Sára zabavila, protože sáňkovat v teniskách by vypadalo divně. Pro Emu jsem jí poslala svoje sněhule. Já sáňkovat nepůjdu. Myslím si, že podobný problém teď řeší víc rodičů, kteří mají děti v pubertálním věku.
    Držím Sárince, jmenovkyni mé nejstarší vnučky, palce, aby už byla na 100% v pořádku. 👍🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Mám štěstí, chodím do práce.
    Takže si střídám oblečení, boty, kabelky, abych nezatuhla.
    Prý jsme všichni v covidu přibrali 6 kg. Pravda, některé bundy mne pnou přes ňadérka, to si nebudeme nic líčit, ale díky odhazování jsem si už vzala i menší velikost kalhot.
    Chodím také denně na stavbu, tak si také dávám záležet :)))
    Ústy klasika ... nezabřednout, neposrat se.
    Já tepláky nikdy nenosila, asi to nebudu ani nacvičovat, já raději šatičky domácí, příjemné, volné. Za to přítel mé dcery sin stěžuje, že tepláky jsou fakt nedostatkové zboží, inu, snad zase v Číně našijí.
    Příjemný víkend.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano je tak i u mě. Je to pár dní co jsem zjistila, že věcí na doma ubylo a tak jsem třídila a do domácích vyřadila také pár triček a nějaké legíny. Ale co bylo horší že se mi rozpadly boty ve kterých chodím své denní kilometry to je náhrada pohybu za fitness. Botník jsem obrátila naruby a nic vhodného jsem na chůzi nenašla a v krabici nové střevíčky na ples, který se už nekonal. Boty jsem na netu ještě neobjednávala ale, když v obchodě si je koupit nemohu tak jsem to riskla. Udělala jsem dobře velká spokojenost e-shopem sportisimo a boty sedí akorát.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, já doma nosím tepláky snad od jakživa. Takové ty domácí legíny, co jsou příjemné, v pase neškrtící, i když si sednu na bobek. To víš, nějaký ten faldík mám :o) Já vlastně poslední dobou nenosím džíny vůbec, ani do práce.
    Tak ať seženete všechno, co je potřeba :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem na doma začala nosit sukně (takové sportovnější, riflové a tak), ráda nosím šaty s 3/4 rukávy a k nim 3/4 legíny (to jsem si kdysi nakoupila zrovna také v Lidlu). Tepláky nenosím a nikdy jsem nenosila, nelíbily se mi ani jako malé holce :-), ale tehdy byly ty neustále vyboulené u kolen, tak se ani nedivím, že jsem ohrnovala nos. I když jsem si loni jedny koupila na zahradu, kvůli pohodlí při pletí. A manžel mi nabídl, že mi koupí montérky :-). Ráda také doma nosím bavlněná trička a k nim šortky, to teda když je tepleji.
    Nedávno jsem projížděla e-shopy a nakoupila si letní sukně, nějaké šaty - tak doufám, že je opravdu unosím!! Ještě sháním bavlněná trika s dlouhým rukávem bez přiblblých nápisů, to je docela problém.
    Domácí módě ZDAR!

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, je to dilema. Dříve se prodávaly přímo domácí úbory a velice hezké, ale to jakoby z obchodů zcela zmizelo, tak že nosím legíny a k tomu svetřík nebo tričko, podle toho jaké je zrovna počasí a jak moc máme doma teplo. Jednou jsem si objednala domácí úbor z "Magnetu" a přišly mi strašné hadry, které by se daly spíš použít na vytírání podlahy. Od té doby už na katalogy moc nedám, protože věci tam jsou hezky nafocené a pak nás může čekat zklamání s jakým jsem se setkala já a pak musela ještě řešit problémy s vrácením zboží, protože trvali na tom, že si musím vybrat něco jiného, že mi peníze nevrátí. No ten eshop už skočil, tak že asi bylo nespokojených lidí víc...

    OdpovědětVymazat
  9. A já myslím, že je to dobré a aktuální téma. Tak většina z nás tráví čas doma, nakoupit hezké oblečení (ať na doma nebo do práce) jde hlavně přes internet. I přesto, že se nepotkáváme, tak se chceme cítit pohodlně a vypadat dobře. Udělala sis radost. A psaníčko hned zaujalo. Je moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  10. Marti, doma nosím také tepláky a tričko, nebo staré rifle. Nejradši mám ale volné šaty, které na sebe jen hodím. Jenže ty už žádné nemám a nutně potřebuji nové. Občas mám pyžamový den, jen nesmí nikdo přijít na návštěvu. :o)
    Ten svetr je krásný, dobře jsi vybrala.
    Přeji fajn neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, a mě Tvůj článek baví, nemusí se pořád řešit něco veledůležitého. Já nosím doma buď legíny a k nim delší tuniky, nebo šatovou sukni. V létě šaty. Když jsem chodila do práce, každý večer jsem si nachystala kupičku oblečení - vše sladěné a k tomu odpovídající kabelku (nebyla jsem líná třeba každý den obsah kabelky přesypat do druhé). Teď jsem doma,ale i tam chodím upravená. Hlavně kvůli sobě, chci se cítit dobře. Krásná korálková kabelka, tak ať ty kabelky do divadel můžeme brzy využít. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji všem za milé komentáře a názory. Já jsem si uvědomila, že jsem řekla, že nosíme tepláky, ale já je vlastně nenosím, říkám, tepláky pohodlným džínám, lněným kalhotům apod., tepláky jsem si koupila vlastně poprvé, naposledy jsem je měla v dětství a dnes jsou tepláky krásné. Šaty nosím jen v létě, teď bych se pod ně musela hodně obléct a to už není pohodlné a já dávám doma přednost hlavně pohodlí. Legíny mi nějak přestaly vyhovovat, stahují mě, spíš nosím džegíny. Mějte pěknou neděli.

      Vymazat
  12. Marti, v důchodu holduji teplákové módě. Ale boty na přezutí doma si dopřávám kvalitní. Kožené pantofle značky SANTÉ si kupuji již několik let a jsem v pohodě. A tou krásnou rtěnkou, co byla pod vánočním stromkem, se namaluji ,když jdu na zahradu krmit slepice. Jinak si ji venku pod respirátorem moc neužiju. M.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.