neděle 16. srpna 2015

zahradní proměny opět







Teď nemyslím proměnou, i když vlastně taky, ty krásně rozkvetlé oleandry, na které jsem čekala. Nepamatuji si rok, kdy jsme zahradu museli neustále měnit jako letos. V truhlíkách nám odešly úplně fuksie a nebylo to jen vedrem, protože jsme pořád zalévali a hnojili. Po vyklepnutí těch depresivních mrtvých květin jsme objevili pravděpodobnou příčinu. Něčím byly napadeny.
Takže opět měníme zahradu. Letos už po kolikáté?! No je to vidět na blogu :-) Už se to trošku prodražuje, ale i malá radost něco stojí.
Včera jsme se vypravili na trh a tajně doufali panebože, že ještě něco na výsadbu do truhlíků objevíme. Přece jen je ještě brzo a ozdobená okna máme rádi. Měli pouze astry, to sice není úplně náš sen, ale nakonec vypadají na oknech moc hezky a po těch uschlých rostlinkách, které trochu připomínaly Den Trifidů, je to velká paráda. Moc se nám to líbí. Doufám, že vydrží do podzimu, abych je vyměnila až za zimní výzdobu.
No změna je život a umělé proměny zahrady jsou letos zkrátka naše nutné hobby :-)



4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Ano, na jaře jsem provedla radikální řezy, protože vloni moc nekvetl a to je mi odměnou. Ještě jsem z ošklivých ořezaných větví vypěstovala malé "miminko", to je to první v malém květináči a také kvete. Mám radost.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.