sobota 3. srpna 2019

páteční



Letos nám prostě hromadné oslavy nevychází. Naposledy jsme se sešli začátkem června při oslavě narozenin mého muže. Takže se slaví narozeniny jen ve velmi úzkém kruhu a ve chvíli, kdy to prostě vyjde. 
Opět je někdo v zahraničí a další má práci. 
Nevadí, scházíme se na etapy a já si vlastně užiju každé naše dítě zvlášť, což taky není k zahození. Když je nás hodně, po rozloučení zjistím, že vlastně nevím skoro nic. Někdo začne něco vyprávět a už nestačí dopovědět konec. 
No prostě trochu Itálie, ale tu já miluju.
Včera přijela Linda, která měla narozeniny 29. července. Bylo to nejen o narozeninách, ale hlavně vyprávění o Indii, ze které se Linda zrovna vrátila. 
A vyprávění je nejvíc, protože se dozvíte věci, které nikde nenajdete. 
Upekla jsem třešňovou bublaninu převlečenou za dort a je tam vysypána 31, na kterou se musíte zaměřit, abyste ji viděli. Bublaninu jsem polila doma vyrobenou čokoládovou polevou a nakonec to byla moc dobrá kombinace chutí. 
Byl to trochu experiment, který vyšel.


Dnes vám chci ale hlavně představit dárek, který jsem objevila už koncem května. Hledám vždy brzo, protože chci něco originálního. 
Když jsem při hledání objevila tuto hrací skříňku , věděla jsem anebo doufala, že je to to pravé. 
A bylo. 
Linda měla radost a ještě jsem do té hrací skříňky vybrala skladbu Sound of silence od Simona a Garfungela a i tou jsem se trefila.
Ty malé hrnečky s obličeji jsem koupili jen jako srandu, připomínku na dětství, jen je děti měly o dost větší. Dvě malé zapékací misky se nám líbily. 
Obojí nakoupeno v Pepco.
Říkali jsme Lindě, ty hrnečky klidně rozdej, to je jen legrace. 
Ne, ty jsou krásné, já si je nechám.
Jo ty slunečnice jsou dárek od mého muže pro mě jako překvapení. 
Naaranžoval je do džbánu na pivo tak krásně, že já bych to líp neudělala. 
A jednou velkou vítal Lindu u vlaku, kterým přijela.
Mějte hezkou sobotu, my opět jedeme v pracovním módu.






16 komentářů:

  1. Hrnek s xichtem mám na chatě, měla jsem ho u maminky vyčleněný jen já na kafe, takže jsem ho tam i přes to, že mám na chatě hrnků tolik, že by si u nás mohl dávat čaj celej pionýrskej tábor, ale to nešlo ho nechat zlikvidovat. Mám tedy modrozelený....slunečnice jsou nádherné. Já už dlouho nemám žádné zasazené do vázy, budu to muset napravit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, my máme jeden velký ještě z dětství našich dětí, růžový, jediný co se dochoval. My máme ve váze něco furt, já to mám moc ráda. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  2. Marti, umíš vybírat krásné dárky. Hrací skříňka je kouzelná, líbí se mi i hrnečky s ksichtíky. Ty bych mohla pořídit dětem, aby měly u nás každý svůj.
    Ta kytice slunečnic je nádherná, máš šikovného a pozorného muže.
    Mějte oba pěknou sobotu. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, ty malé hrnečky mají teď v Pepco, tak snad je ještě stihneš. Děkuji a měj pěknou neděli.

      Vymazat
  3. Marti, ty slunečnice jsou krásné. A ty zapékací misky jsem v Pepcu musela přehlédnout (ono já už tam docela dlouho nebyla) - chci si nějaké koupit, protože zatím mám jen skleněné z Creme brullee z Lidlu a ty jsou takové obyčejné. Tyhle by se mi docela líbíly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, měli je tam tento týden a i velké. Tak snad je ještě stihneš. Měj hezkou neděli.

      Vymazat
  4. Marti, hezké dárky jsi vybrala a ty zapékací misky jsou super. Ty jsem v Pepcu neviděla. :o) Také z hromadných oslav nic moc nemám, s nikým si nestačím ani pořádně popovídat a najednou jsou všichni pryč. Kdežto u těch menších akcií se probere kde co. :o)
    Měj fajn víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, měli je tam tento týden různé velikosti. Já miluju velké sešlosti, připadám si se třemi dětmi bohatá, ale v užším kruhu si děti jednotlivě víc užiju a víc se dozvím o jejich životě. Měj pohodovou neděli.

      Vymazat
  5. Marti, ty jseš normálně super baba.Nemám slov, se vším si poradíš a vyberež to nej.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, děkuji za pochvalu, to si ani nezasloužím :-) Mějte všichni tři krásnou neděli.

      Vymazat
  6. Marti, hracia skrinka je pekným darčekom ... slnečnice sú prekrásne a zapekacie misky by sa mi tiež páčili ... na osobné mini koláčiky ... :)
    Marti, je nedeľa večer a ja stále nemám nafotené všetky hodiny ... veľmi ma mrzí, že ťa zdržiavam ... Takže neber už na mňa phľad a zverejni výsledky tvojej výzvy ... veď ja ich raz nafotím ... maj krásne dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, nestresuj se. Hodiny nejsou důležité, Určitě dám pokračování, pokud to nestihneš. Těším se na tvoje hodiny. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  7. Marti, máme to hodně podobně, sejít se jen v nejužším kruhu, to chce plánování a i tak se stane, že je nakonec všechno jinak.
    Dceři přeji všechno nej, hrací skříňka je moc hezký dárek a ty slunečnice...
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Dárky opět dobře vybrané.Hrací skřínka je opravdu prima neotřelý nápad.
    Slunečnice dnešní Tvůj příspěvek krásně podtrhují.
    Neděli v pohodě!
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.