pátek 2. srpna 2019

plněná tortilla



Plněnou tortillu už jsem nedělala dlouho. Důvod je hodně prostý, prostě chodím nakupovat velmi sporadicky. Nákupy jsou už dlouho doménou mého muže a tortillu bychom neměli pravděpodobně ještě dlouho, kdybych výjimečně nešla nakoupit taky a téměř o ni nezakopla. 
Smála se na mě, tak jsem ji do vozíku hodila a v úterý jsme si opravdu pochutnali.
Je to rychlé jídlo, páč placky máte hotovy, stačí jen před podáváním prohřát na suché pánvi tak minutu. Na náplň můžete dát cokoliv. 
Pro mě je důležitý ten dip, který by tam neměl chybět. 
Nějak k tortille patří.
Na náplň jsem použila jeden kuřecí stehenní řízek, který jsem nakrájela na nudličky a dala na wok pánev na olej, posypala grilovacím kořením a zprudka opekla. 
Hned jsem k tomu přidala nakrájené zelí na nudličky, zbytek žampionů, nakrájenou zelenou papriku, prostě samé zbytky a vše jsem dusila do měkka, většinou není nutné ani podlévat, protože zelí pustí vodu. 
Nakonec jsem přidala trochu chilli. 
Na dip či dresing jsem použila smetanový bílý jogurt, sůl, černý pepř čerstvě umletý a lisovaný česnek a toho celkem dost. Je zapotřebí jej nechat trochu uležet, aby se chutě propojily a je fakt vynikající.
Pak už jen ohřát tortillu, na ni navrstvit směs s masem a zalít dresingem a správně zabalit. 
Návod na balení je na obalu.
A to je teprve opravdu delikatesa.
Můj muž úplně zapomněl, že jsme tohle jídlo mívali, ještě když byly doma děti. 
Moc mu to chutnalo, tak snad občas placky koupí.
Tento týden jídlo už podruhé, nebojte, už dlouho zase nebude.
Mějte pěkný pátek.

15 komentářů:

  1. mňam takéto recepty mám rada, my často robíme zeleninový šalát s balkánskym syrom a smotanou do placiek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deny, ano, dá se použít cokoliv, je to variabilní jídlo. Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Marti, tortillu jsem ještě nejedla. Vypadá moc dobře a určitě i dobře chutná. Tak třeba někdy....
    Měj krásný pátek. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, já si dávám tortillu z KFC, takže ji mám tak dvakrát do roka. A je výborná, tak to někdy zkus. Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  3. Marti, tortilu jsem dělala zrovna minulý týden na chalupě. Já dávám většinou jako náplň čerstvou zeleninu, jinak to dělám stejně. Můj muž tohle jídlo nijak extra nemiluje, takže jsem ho nedělala snad od doby, kdy se odstěhoval syn (který s námi byl tentokrát na chalupě a byl taky iniciátorem toho, že jsem plněné tortily dělala)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, mému muži chutná, takže když už jsem si na ni vzpomněla, že jsem ji dělávala, bude v našem jídelníčku častěji. Měj pěkný den.

      Vymazat
  4. Tak tortily mám ráda, ale muž nemusí.Tu tvoji bych si hned dala.Krásný odpoledne všem
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, takže zlatá vařečka teda nebude :-) Martinko, měj krásnou sobotu, u nás začalo lejt, což teda vůbec není dobré, když mám práci, ale snad to do odpoledne přestane.

      Vymazat
    2. Marti, udělám podle tvýho receptu až přijedou děti a určitě ti zl.vařečku udělím.Já jsem na ní dostala taaaakovou chuť.Martina

      Vymazat
  5. Ne, že bych tortilu nikdy nejedla, ale doma jsem ji nikdy nedělala. Mně by toto chutnalo určitě,ale snad i muž by nic nenamítal.
    Hezkou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, taky bych ji nedělala, kdyby se nedaly placky koupit hotové :-) Takhle je to rychlovka a ještě delikatesa a s dresingem i osvěžující letní jídlo. Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  6. Martinko, plněné tortily se u nás dělají celkem často, děti to milují a ani my nepohrdneme. Je to dobrota. U nás tam musí být ještě čerstvý zeleninový salát s červenou cibulí a chedar.
    Měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, no já jsem ráda, že jsem si na tohle jídlo vzpomněla, i když tortillu jím často i v restauraci, nějak jsem zapomněla, že to vlastně můžu dělat i doma. Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  7. Tak toto ja doma vôbec nerobím ... a vyzerá to úžasne ... Nabudúce tortily kúpim a dotvorim dobrou plnkou ... ďakujem za prima tip na obed po rušnom dni, keď zas budeme lietať po doktoroch ... Marti, pozdravujem ... papa L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Měj pěknou neděli.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.