čtvrtek 9. září 2021

mravenčí život...

 
Ne, ještě skutečně nehledám dárky k vánocům, neděste se, je spoustu času, vždyť ještě nemám hotovy listopadové narozeniny, ale je to stejné jako každý rok. Jakmile narazím na něco, co mě uchvátí, okamžitě kupuju a rovnou dvakrát jako tuto úžasnou knihu, kterou jsem konzultovala s rodiči, aby ji náhodou vnoučata už neměla a koupila jsem pod stromeček do každé rodiny jednu a mám z ní obrovskou radost. Koupila jsem ji v nakladatelství Kazda, kde jsem už několik knih pro děti nakoupila. Věděla jsem tedy, že je vše tak, jak je prezentováno. 
Ve skutečnosti je to ještě mnohem lepší. 
Velká krásná kniha na krásném lesklém křídovém papíře, který mi prozradil, že vlastně neumím fotit a to jsem fotila knihu venku, aby prý byly fotky co nejkrásnější a to pravděpodobně byla velká chyba. 
A to jsem včera byla veřejně pochválena za fotografie ze sobotní akce a oba články k nadaci. No dnes to na pochvalu není.
Ale snad to pro představu bude stačit a třeba to někdo z vás uvítá jako tip na luxusní dárek, který momentálně, tedy knihu Mravenci - život lesního společenství, koupíte s výraznou slevou. 
Kniha je hodně velká, velikost A3.
Vlastně od září už nakupuju pod stromeček běžně, jen cíleně nic nehledám. 

A jen malé přiblížení obsahu knihy z webu:
"Na základě vlastních skic, autorských i posbíraných fotografií a vědeckých nákresů zhotovil Armin Schieb digitální 3D modely mraveniště a další obrazové motivy. Nakonec modely v počítači naaranžoval do scenérií a díky realistickému prosvícení jim propůjčil dokonalou scénickou atmosféru. Při vzniku knihy pro něj bylo zcela zásadní znázornit mravence a jejich okolí věrohodně, hlavním cílem knihy totiž je, aby se čtenář s těmito nenápadnými a podivuhodnými obyvateli naší přírody seznámil. Pro Armina Schieba je velice důležité, aby byli mravenci vnímáni jako živočichové, proto se zcela vědomě vyhýbá jakémukoli hrozivému vyobrazení. Přál by si, aby úspěch knihy přispěl k tomu, že se u veřejnosti probudí zájem o mravence a respekt vůči nim a že budou vnímáni jako živí tvorové, kteří si zaslouží naši ochranu".


Tak malá procházka knihou. Odpusťte kvalitu fotek, porucha není na vašem přijímači. Po nelehkých tématech posledních dnů, který nutí člověka se hodně zamyslet, děkuji za všechny vaše komentáře, dnes krásné lehké téma. Zítra se budu zamýšlet nebo dělám to vlastně už dnes, nad dalším těžkým tématem 
a prozradím, jaký je světový den. Mějte pohodový den.
   







3 komentáře:

  1. Marti, krásná a zajímavá kniha, která přiblíží život mravenců. O víkendu jsem je pozorovala když jsme byli na Čeřínku.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skutečně hodně dobře!
    Marti, díky za info.
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.