pondělí 17. října 2022

cena za architekturu



Dnes vás zvu na další výstavu a Jiřince zároveň odpovídám na nedávný dotaz, odkud jsem fotila záběry na náměstí Karla IV.  Právě tady v galerii přes okno, pokaždé mě ten pohled zláká. 
Včera jsem příspěvek nedávala, protože u nás byla oslava dvojích narozenin, které teprve budou, jedny za pár dní a jedny za týden, je vždycky problém najít termín pro naši rodinnou sešlost. 
Nestíhala jsem. Včera jsem skoro nefotila. Nafotím ale dárky od vnoučat a dám sem i narozeninovou výzdobu, kterou Lolinka pro mě připravila doma a pak všechny čtyři vnoučata jí pomáhala s výzdobou obýváku.
Tak dnes pozvánka na výstavu opět po roce v Mělníku. Tedy jen malé nahlédnutí. 
Mějme pohodový vstup do nového týdne.






Galerie Naproti opět po roce hostí výstavu děl nominovaných na Českou cenu za architekturu
Marta Dušková

Česká cena za architekturu 2022 je soutěžní přehlídka nejlepších realizací postavených na území České republiky v období za posledních 5 let, kterou vyhlašuje Česká komora architektů. Soutěž letos vstoupila do svého 7. ročníku.

Výstava nominovaných děl je opět po roce instalována v galerii Naproti v prostorách Městské knihovny Mělník na náměstí Karla IV. Jedná se o výsledky práce architektů, kteří svá díla navrhli a dohlíželi na realizaci. Patří mezi ně stavby jakéhokoliv rozsahu, jejich nejmenší části a detaily či vybavení.

Mezinárodní porota 7. ročníku vybrala z přihlášených 201 děl 29 realizací, které jsou k vidění právě na výstavě v galerii. Všechny nominace je možné si prohlédnout i na odkaze Česká cena za architekturu 2022 (ceskacenazaarchitekturu.cz).

Vítězná díla vybraná porotou budou vyhlášena na galavečeru ve Fóru Karlín v Praze 8. listopadu. Nominovaným dílům jsou udělovány ceny za Výjimečný počin, cena partnerů České ceny za architekturu 2022, titul finalista České ceny za architekturu 2022 a hlavní cena České ceny za architekturu 2022.

Expozici nominovaných děl Česká cena za architekturu 2022 je možné shlédnout v galerii Naproti do 29. listopadu.
















4 komentáře:

  1. Já tě architektuře nějak nepřišla na jméno, ikdyž jsem mývala kamaráda, bývalého přítele ( budiž mu země lehká) , který ji miloval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No architektuře se v životě nevyhneme, ani kdybychom chtěli. Je všude kolem nás už několik staletí a já ráda nahlížím do všech druhů lidských činností, i když je třeba úplně nemusím.

      Vymazat
  2. Další výstava, kterou bych moc ráda viděla. Tohle soutěžení sleduji na archwebu.
    Marti, přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, díky za nahlédnutí na výstavu. A doufám, že jste si oslavy parádně užili.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.