sobota 22. října 2022

foukej, foukej...


Ani nebylo zapotřebí větříčku, naše malá hrušeň shazovala hrušky sama, protože nemohla už ta kila udržet. Tento týden jsme je očesali, tedy můj muž. Nikdo je nezvážil, ale bylo jich jistě 5-6 kilo, což je na tak mrňavou hrušeň obdivuhodná úroda. Zapomněla jsem fotit a už je jíme, protože začínají hodně dozrávat. Už jsme je museli dát do lednice. Nafotila jsem tedy jenom část, už jsem se na to chystala dlouho, ale furt nic. Jiřinko, tady je odpověď na tvůj komentář. 
Letos úroda velká a jsou sladké, jsou dobré, jsou jako med... Ale opravdu, nepřeháním. 
Začaly ale padat v době, kdy nebyly zralé a ani nedozrály. Těch byla škoda, ale i tak je jich hodně.
Právě snídám chleba s máslem a s nivou a jako přílohu mám hrušku. 
Mějte hezkou neděli.



5 komentářů:

  1. Hrušeň má na zahradě syn, ale zatím úroda žádná. Těch několik hruštiček, co se po odkvětu vytvoří, spadne dřív, nežli uzrají. A já bych si tak ráda na nich pochutnávala :-).
    Pohodovou sobotu, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Hrušky jsou krásné a my hrušky milujeme, ale ty, co se prodávají v obchodech jsou takové bez chuti...Nech je chvíli uležet a uvidíš, že budou výborné. Skvělé. Přeji Ti krásnou sobotu Marti.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, díky za info, hrušky vypadají skvěle a jistě jsou moc dobré, já pokud mohu, hrušky kupuji, jo a musím ti pochválit nehtíky, dbáš na sebe, to tedy jo. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, krásná úroda. Trochu závidím (v dobrém samozřejmě). Miluju hrušky a té naší se nedařilo, nakonec jsme si pokáceli.
    hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní úroda, Marti!
    Nivu v kombinaci s hruškou miluji.
    Měj krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.