sobota 15. října 2022

město jako téma



Aniž jsem to plánovala, dnešní téma kapku souvisí s knihou Město pro každého, o které jsem psala včera. Dnes vás zvu na výstavu Městečka na dlani Středočeského kraje. Snad vás malé nakouknutí na výstavu projektu zaujme.
Mějte pohodovou sobotu.







Galerie Za Rohem je plná městeček jako dlaň
Marta Dušková

Galerie Za Rohem v prostorách Městské knihovny Mělník na náměstí Karla IV. patří výstavě s názvem Městečka na dlani Středočeského kraje. Expozice pomocí plakátů vystavených na panelech připomíná historické i přírodní památky malých měst v kraji.

Město bylo i ústředním tématem letních workshopů pro děti, které byly inspirovány úspěšnou knihou Město pro každého, a jejich krásná díla doplňují i výstavu v galerii Za Rohem.

Výstava představuje městečka do dvou tisíc obyvatel, se kterými je možné se seznámit prostřednictvím vystavených panelů. Expozici lze shlédnout do úterý 15. listopadu

Podrobnější informace k výstavě jsou zveřejněny na odkazu Městečka na dlani Středočeského kraje | Mekuc.













5 komentářů:

  1. Marti to je moc zajímavá výstava už proto, že se tak zviditelní méně známá malá městečka, která si propagaci jistě zaslouží. V Liběchově jsme byli u zámku a šli se podívat nahoru na Klácelku a Čertovy hlavy. Přístupný byl zámecký park, ale zámek prý je v soukromém vlastnictví. Byly na něm ještě vidět známky poškození po povodni z roku 2002, ale podle vyjádření jednoho místního pána, se už chystaly opravy. Ráda bych se tam i do některých dalších míst, znovu podívala. Děkuji za zajímavou výstavu a připomínku těchto míst. Krásný víkend Marti.

    OdpovědětVymazat
  2. Na takovou výstavu si člověk musí udělat víc času, aby si alespoň něco přečetl . Určitě je tam spousta zajímavostí.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, zajímavá propagace malých měst, které ale mají taky co nabídnout. A dílka dětí se mi líbí taky.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na tuhle výstavu bych se moc ráda podívala.Děkuji za zprostředkování, Marti, a přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Martino, děkuji ti, žes na mne nezapomněla. Díky také za všechny ty výstavy a kulturní podněty. Koukám, že podle obrázku je tam i Smečno.
    krásný den: Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.