čtvrtek 6. října 2022

minulost v kavárně


Z minulého týdne mám pro vás ještě jedno nahlédnutí na výstavu. V muzejní kavárně se velmi špatně fotí, ale i tak snad vás třeba fotografie zaujmou, i když Mělník neznáte. No já ho znám taky teprve 9 let, takže ani pro mě nejsou fotografie nějakou konkrétní vzpomínkou na město. Přesto je beru jako dokument své doby a černobílé fotky to ještě podtrhují. 
Tak pojďte na výstavu mělnického fotografa.
Pohodový den všem.







V muzejní kavárně na vás dýchne mělnická minulost
Marta Dušková

Kavárna v Regionálním muzeu Mělník dýchá minulostí Mělníka prostřednictvím čtyřiceti černobílých fotografií. Výstavu fotografií Ladislava Záruby s názvem Mělník – obrázky z archivu 1970–1976 je možné shlédnout až do konce října třeba při dobré kávě.

Mělnický fotograf Ladislav Záruba fotí mělnický region už spoustu let a tentokrát se na výstavě zaměřil na léta 1970-1976. Černobílé snímky zachycují střípky z událostí těchto let a na fotkách ožívá náměstí Karla IV. před a po demolici mnoha domů, bourání mělnického cukrovaru či spartakiáda roku 1975.

Není to první výstava fotografa a určitě ani poslední. V loňském roce byla v kavárně instalována expozice fotografií Mělnická zastavení.

Výstava za osobní návštěvu a krátké zastavení určitě stojí.












4 komentáře:

  1. Krásná výstava Marti. Mám ráda staré fotografie. Škoda, že se do Mělníka od nás špatně cestuje a teď když se zase šíří covid, tak se nám ani nikam veřejnou dopravou cestovat nechce. Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Tyto výstavy jsou zajímavé. Taky u nás takové probíhaly, rodáci a stále žijící obyvatelé města měli na co vzpomínat.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to je moc pěkné, já jsem byla poprvé v Mělníku v r.1969, když jsem si tam jela z Rbk pro kočárek, které se špatně sháněly.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Takhle se otáčím zpět moc ráda. U nás jsme měli paní, která takové výstavy pořádala, věděla a znala všechny, měla nespočet fotek...
    Marti, přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.