pondělí 31. října 2022

poupata na podzim





Vypadá to, že poupata už nerozkvetou, tak jsem včera tu krásu ještě fotila. Rychlé zachycení krásy, než úplně zanikne. Baví mě focení detailů. 
Poupátka a kolem je podzim. Třešeň už úplně opadává, ale listí neuklízíme, jen shrabeme na hromádky a necháváme pro ptáky či ježky, tak jak radí ornitologové už několik let. Je to celkem oprus, protože hromádky se rozlítají větrem. Letos jsme ještě nedělali ani hromádky, dva týdny virózy nás trochu zbrzdilo, ale ono to počká.
Tak pojďme na ta poupata.
Mějte pohodový vstup do nového týdne.












10 komentářů:

  1. Marti, nám začala znovu nakvétat celá pnoucí růže. Mám o ni docela starost... Jako počasí je krásné, ale příroda je z toho popletená. Tvoje poupátka jsou moc hezká ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Marti moc hezké fotografie. Také mi růžička stále nasazuje poupata. Jakmile ohlásí mrazy, tak je asi ostříhám a dám do vázy, abych si je užila ještě doma. Listí jsme také vždycky shrabovali, a nechávali hromádku někde v koutě zahrady a také tam nechávali vždy pár padaných jablek pro kosáky a drozdy.. Oni si to ptáčci i ježci najdou. Barvy už pomalu skončí a stromům opadá poslední listí. Jen některé druhy dubů si listí ponechá až do jara. Bude sice hnědé, ale to opadává až začnou rašit listy nové. To má také svoje kouzlo. Vždy obdivuji tu krásu korun stromů a jejich dokonalost. Pokaždé si v přírodě to krásné, co mě zaujme, najdu. Přeji Ti moc pěkný nový týden a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná poupata. Taky jsem to tak někdy měla. Letos tedy ne.
    Hezký den, Marti !,
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná poupata a zajímavý nápad s listím. Krásné dny, Marti.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, taky bych ta poupata, až ohlásí mrazíky, ostříhala a dala domů do vázy. Ty si zasloužíš tu krásu vidět pak i doma. Nápad s listím se mi moc líbí. Je to hezké, část ještě na stromě a část pod ním. A ježečkům se hromada listí někde pod keřem jistě zalíbí a udělají si bydlení. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. V tomhle počasí kytky nevědí, čí jsou a co mají vlastně dělat :). Poupátka jsou krásná.
    Hezký den, Marti

    OdpovědětVymazat
  7. Letos je opravdu divný podzim. Skoro jako v Itálii. Na "Dušičky" kvetou růže a u sousedů ještě mečíky v plném květu. V lese rostou houby, které jsme nikdy neviděli. Těžko uhádnout, co nám vlastně příroda chce řídi.

    OdpovědětVymazat
  8. Naše růže to má stejně :o)
    I já nechávám jednu hromádku listí celou zimu...
    Marti, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, poupátka jsou krásná, škoda, že už nerozkvetou. Letos mám poprvé stromkovou růži a ta má také plno poupátek. Nevím, jestli je ostříhat a dát do vázy, zda by rozkvetly?
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.