neděle 2. října 2022

pozvánka do snů


Tedy ne do mých. Někdy mám tak šílené sny, že tam bych vás nevzala... 
Bývá to většinou velký chaos a málokdy si sny pamatuju.
Dnes vás zvu na snovou výstavu a do snů výtvarnice prostřednictvím jejich obrazů. Podrobnosti k výstavě najdete v článku. 
Třeba se hodí pro dnešní nedělní den, i když v archivu se špatně fotí a ještě jsou obrazy pod sklem, ale to už jsem tady říkala několikrát.
Mějte den snový, nebo jaký si zrovna přejete.











Pozvánka na výstavu, kde můžete snít…
Marta Dušková

V Galerii Archa ve Státním okresním archivu Mělník je možné shlédnout výstavu s názvem Imaginární svět Jitky Vodolánové. Nevšední výstava zavede návštěvníky do snového světa autorky. Na jejích obrazech se postavy ztrácejí, vystupují či se různě prolínají a imaginární, neskutečný svět podtrhují i zastřené pastelové barvy.

Výtvarnice Jitka Vodolánová již představila svoji tvorbu v Mělníku na četných kolektivních výstavách malířského kroužku pod vedením pedagožky Ireny Wenkeové, na kterých vystavovala svoje díla malovaná různými výtvarnými technikami. Známé jsou i její krásné keramické plastiky hlav.

Jitka Vodolánová maluje špachtlí na černé plátno, temperou i olejem. Na výstavě Imaginární svět představuje novou kombinovanou techniku. Mezi její umělecké činnosti patří i fotografování.

Autorka sama o své tvorbě říká: „Jsem překvapená, že umění probouzí v mém nitru to, co jsem si myslela, že je již dávno zašlapáno a nenávratně ztraceno, tak je úžasné, že člověk může vše začínat v každém věku“.

Snovou výstavu je možné shlédnout do 14. listopadu a za návštěvu rozhodně stojí.

Další výstavu v Galerii Archa zahájí vernisáž v úterý 15. listopadu v 17 hodin. Na ní se představí výtvarnice Ivana Mikušová.













5 komentářů:

  1. Zajímavá technika. Výstava určitě stojí za návštěvu.
    Pěknou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuje všechny lidičky, kteří se věnují malování. I u nás máme takové nadšence a ráda se chodím na jejich výstavy. Paní výtvarnice Vodolánová má krásné obrázky, takové jak ze snu. Krásné. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, opět ti musím poděkovat za článek a fotky. Výstava je jistě zajímavá, ale hlavně - koresponduje s knížkou, kterou jsem nedávno četla.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu snová výstava. Děkuji za reportáž.
    Přeji hezké pondělí, Marti. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, líbí se mě obrazy s tanečnicema, hezké. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.