pátek 2. prosince 2022

baletky, lilie a moje dnešní ráno



Dnes vám představím krásné baletky. Prodávají se po dvou a já nejdřív koupila jedny kamarádce jako dárek k narozeninám. Jsou z akrylu, ne ze skla, ale jsou tak krásné, že jsem koupila ještě dvě další dvojice, jedny baletky pro sebe a jedny jako vánoční dárek na online Tesco. 
Ještě nevím, kam ty svoje dám. Na stromečku by se asi ztratily, i když tak malé zase nejsou cca ta stojící deset cm.



A krásné lilie ve váze, které někde koupil můj muž ve slevě, protože jeden květ byl potrhaný. Jinak jsou lilie drahé.
Tak dnes samá krása, aspoň se mi zdá a teď vám prozradím, co se mi ráno stalo. Už jednou jsem si do kávy v práci nalila místo mléka džus, protože nechápu, měly podobné obaly, ale to co se mi stalo dnes, tak to ještě nikdy. V krizi by se i snad dala káva s džusem vypít, ale moje dnešní směs teda určitě ne. Tohle teda určitě nezařadím mezi svoje ranní rituály.




Ráno si postavím na kafe, dám kávu do kafetérie, do konvice vodu, zapnu a na chvíli si odběhnu se Sárinkou podívat se na zahradu ve tmě jako každé ráno, je to náš každodenní ranní rituál. 
Za chvíli se vracíme a já cítím všude nejen v kuchyni, ale i v předsíni silně ocet. Říkám si, co to proboha je, ale vůbec nic mě nenapadne. Zaleju si kávu a každé ráno, no ještě, že tak, naleju horkou vodu do hrníčku, aby byl teplý. A koukám, proč má ta voda takovou divnou barvu do žluta?
No konečně mi to dojde a za stálého míchání vyleju celé hotové kafe a i hrníček s vodou.
Včera jsem chtěla navečer vyčistit varnou konvici a volám na mého muže: prosím tě v konvici se vaří ocet, tak dej pozor.
A tohle byla poslední věta, kdy jsem ještě věděla, že v konvici je ocet.
No ráno jsem se chytila do vlastní pasti a musela vařit kávu podruhé. Čistím takto konvici pravidelně, ale tohle se mi ještě nestalo. No rychle mě to probralo při tom brzkém ránu.
Na závěr dávám ještě Sáru. Takto mi spolu ráno pracujeme, já jsem u počítače a ona naproti na židli.
Je to můj dozor, i když teda vypadá, že spí. Spí, dokud sedím a pracuju. Potřebuju si ale odběhnout a ještě na ni koukám, ne nevzbudila se. Ovšem za pár vteřin je za mnou a kontroluje, kde jsem a co dělám. Prostě je to malá stíhačka, kterou máme pořád v patách. Jen nás občas s mužem vystřídá.
Tak mějte pěkný pátek a udělejte si bezchybnou ranní kávu bez nevhodné příchutě.


8 komentářů:

  1. Prostě něžná krása...
    Martu, zdravím tebe a hladím Sárinku. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, na první dojem, den " škodolibě úsměvný", pro tebe k vzteku. Ale zase máš čistou konvici a čerstvá druhá káva jistě už nastartovala tvůj den za doprovodu roztomilé Sáry. Baletky se mi také líbí. My do řetězců nakupovat moc nechodíme. Jsou na druhé straně města a ani nevím, zda tu funguje rozvoz. Teď kousek od nás staví Billu a další prodejny, ale prý je budou otevírat až na jaře i když už jsme viděli, že tam navážejí zboží. Tak se necháme překvapit. Přeji ti krásný advent bez přehmatů, jako byl ten dnešní. Posílám pohlazení Sáře.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, já mám tyto skleněné ozdoby moc ráda. Na trzích bývá stánek plný této krásy.
    Přeji ti pěkný adventní víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak s tím octem se mi stalo taky. Mužovi říkám v konvici je ocet, no a ráno jsem si udělala svoji rozpustnou kávu a i jsem se napila :-)- taková jsem já. :-)
    Baletky jsou super - líbí se mi.
    Měj pěkný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, mohu poprosit, kde se dají sehnat baletky. Jsou nádherné a Sára samozřejmě také. Krásný adventní víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu v příspěvku, že jsem koupila na online Tesco s nákupem, asi budou mít i na prodejnách v Tescu. Přeji také krásný víkend, jen nevím komu :-)

      Vymazat
  6. Marti, tak to tedy bylo ranní probuzení :).
    Přeju hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Marti baletky mám skoro stejné, kupovala jsem je vloni v Pepcu. Přeju příjemný víkend, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.