pátek 16. prosince 2022

budiž světlo...


Včera jsem si trochu hrála, jinak se tomu říct nedá. Fotit světýlka ve tmě není jen tak a výsledek není vždy dobrý. Jak jsem už psala, měníme koupelnu, protože dorazil nový nábytek ještě před svátky. 
Je to paradox, protože my neděláme vánoční úklid už nějakých 40 let, ale jednou za pár let se stane, že se zblázníme a co mohlo počkat po svátcích, musíme najednou udělat hned. Takže otáčíme barák na jih a potom se prostě velký úklid musí udělat. Už je vymalováno, zbývá koupit nové světlo, sestavit nábytek a pak celý dům uklidit.
Opět jsme porušili svoji vlastní tradici, kterou normálně dodržujeme. Chtělo by se mi říct jednou za život... Ale je pravda, že je to tak jednou za 4-5 let.
Binec je samozřejmě po celém domě, jinak to prostě nejde, takže koupelnové vybavení je v obýváku, v tělocvičně i v kuchyni. Ale nějak mě to nestresuje. Nové vybavení jsme si koupili k Vánocům a můj muž mi nabídl, že koupelnu udělá celou sám jako dárek pro mě. Takže jsem se vyhnula malování, což je obvykle moje práce a i úklidu a musím říct, že tím pádem je to opravdový dárek, lepší než třeba nový parfém.. 
Včera jsem si potřebovala odpočinout od psaní, tak jsem zkoušela vyfotit světla na oknech, jejichž výzdobu už jsme stihli první adventní týden. Vlastně je fotím každý rok, jen jsem se k tomu ještě nedostala.
Takže postupně okno v obýváku, v tělocvičně a v kuchyni. Světýlka na zahradě a poslední nepovedené fotky je ozdobený strom v naší ulici, který vidím přes okno.
Tak dnes jen tak bez tématu.
Mějte pohodový pátek. Já bych dnes měla stihnout nafotit vánoční trhy a dvě výstavy v knihovně.












4 komentáře:

  1. Kráásně je u vás osvětýlkováno :-))),
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Nová koupelna! tomu říkám dárek a ještě p.Pavel to vzal za Ježíška! Ty máš, Marti, kliku. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Nová koupelna je skvělý dárek. A světýlkové fotky se mi moc líbí.
    Hezký adventní víkend

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je krásný dárek! Včera jsem měla v domě řemeslníky, jen taková maličkost a stejně jsem pak hodinu uklízela...
    Marti, měj pohodový víkend, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.