čtvrtek 22. prosince 2022

dvojí radost

Udělat dobrý skutek přináší dvojí radost a nejen o Vánocích, ale tehdy asi obzvlášť.
Letos jsme se charitě věnovali téměř celý rok a hlavně uprchlíkům. Materiálně, finančně, nakoupili jsme časopisy v ukrajinštině a rozdávali, kde bylo potřeba, rozváželi hračky a vše potřebné, proto jsem se letos oproti jiným letům v prosinci již charitou nějak nezabývala. A asi by to tak zůstalo, kdybych opět náhodou nenarazila na projekt, který mě hodně zaujal. Hned jsem sama reagovala a samozřejmě napsala o projektu článek. 
První den po zveřejnění nebyl článek moc čtený, což mě celkem trochu zklamalo. Myslela jsem si, že to zaujme hodně čtenářů. V následujících dnech došlo ke změně a článek četlo více než dvě stovky lidí a i sdílelo dál. Potěšilo mě to hodně.  
Na blog dávám až dnes, zapomněla jsem. Projekt funguje od roku 2019, takže to je asi důvod, proč jsem na něj ještě nenarazila.
Mějte pohodový den.

Štědrovečerní večeře darovaná tomu, kdo na její chuť dávno zapomněl
Marta Dušková

Smysluplný projekt Štědrá večeře je realizován od roku 2019 neziskovým občanským sdružením DONATINO CZ a cílem projektu je připravit a dovézt tradiční štědrovečerní jídlo lidem bez domova.

Adventní čas ke konání dobrých skutků přímo vybízí a darovat zážitek v podobě štědré večeře těm, kteří na její chuť mnohdy jen vzpomínají, může každý, kdo má zájem.

V nabídce jsou tradiční jídla jako rybí polévka, ryba se salátem, hrášková polévka a řízek s kaší. Letos budou připravená jídla předávána v Arcidiecézní Charitě v Praze. Zakoupit večeři lze online na Štědrá večeře pro všechny (stedravecere.cz) a při koupi je možné i poslat krátký vzkaz. K objednávce je ještě možné přidat a darovat vánoční perníčky.

Ceny štědrovečerních pokrmů jsou nízké, například rybí polévka 55 Kč, ryba se salátem 80 Kč, hrášková polévka 55 Kč a řízek s kaší 80 Kč. Pět kusů perníčků stojí 25 Kč.

Slovo redaktorky
Udělala jsem dobrý skutek a mám z toho fakt radost. Při štědrovečerní večeři budu myslet na to, že jsem udělala radost jiným lidem. Přidáte se ke mně?

4 komentáře:

  1. Marti, zajímavý projekt, neznala jsem.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Marti také jsem se s tímto projektem ještě nesetkala, ale určitě je to skvělý nápad a myslím si, že pro někoho kdo chce přispět není ani tak drahý a ještě někomu udělá radost. Letos jsem přispěla na pejsky, ale příští rok se určitě zapojím.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, o tomhle projektu jsem nevěděla a líbí se mi. Na začátku týdne jsme s mužem vybírali, kam přispějeme. Letos to byla Matylda a klasicky Člověk v tísni.
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Přispívám také běhen roku, ale o adventu tak nějak více, většinou se objeví nové projekty.
    Tento jsem neznala.
    Krásné Vánoce 🎄🕯️❄️

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.