středa 7. prosince 2022

filmové okénko

foto zdroj

V pondělí jsme shlédli s mým mužem opět po dlouhé době zajímavý film. Americké drama Obhájce je z roku 2011 a překvapuje mě, že jsme jej ještě neviděli. Film nás připoutal v našem domácím "kině" na dvě hodiny. Film plný napětí s neočekávatelným koncem, což nebývá tak často. Výhoda O2 televize, kterou vlastníme, je, že si nahrajeme film, který nás zaujme, tedy můj muž většinou nahraje a shlédneme, až se nám to hodí. 
Ale film je i k dispozici na youtube.cz.  A protože stojí za vidění, i když vám možná trochu naruší pohled na právo a spravedlnost, našla jsem jej pro vás. Ostatně všude jsou jen lidé se všemi chybami a vládnou tedy i právu a nedělám si iluze.


V hlavní roli mě překvapil úžasný Matthew McConaughey. Na závěr přidávám ještě malou recenzi, obsah prozrazovat nebudu. Do poslední chvíle nevíte, jak to dopadne. Pokud přece jen chcete znát obsah, je zveřejněn zde.
Mějte pohodový den a třeba i s filmem.

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... 



4 komentáře:

  1. K filmu nic nemám, ale tebe, Marti a tvého manžela zdravím! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, film jsemani neviděla. Moc teď na zahraniční filmy nekoukáme. Osobně mám nejraději ty české osvědčené komedie. Přeji Ti krásné a pohodové dny a klid v tom předvánočním čase. Mám tu chumelí...Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, díky za filmové okénko. Měj se hezky, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Film jsem viděla už před časem a ráda se kouknu znovu, je opravdu dobrý!
    Marti, přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.