neděle 11. prosince 2022

páteční maličkosti





Pátek patřil vnoučatům. Snažíme se celkem pravidelně jednou měsíčně mimo naše jiná rodinná setkávání vyzvednout děti ze školy a strávit s nimi pár hodin. Tak byl pátek ve znamení mikulášské nadílky, kterou mi děti představily, ve znamení dárků z adventních kalendářů. Ty krásné místnosti se světýlky je bojovka, které se děti spolu s mámou zúčastňují. 
Jediné moje dobrovolné focení je keramický betlém v úvodu, který vytvořila Lola sama a krásná vánoční přání, které jsme od děti dostali. Jinak jsem jenom slyšela: babi, tohle ještě vyfoť. A dáš to na blog?
Nefotila jsem úplně všechny požadované objekty, protože bych zahltila blog fotkami, ale většinu. 





Tady mi představil Alan svůj sud medu. A taky nechybělo jako vždy vzdělávací okénko. Alan mi představil pazourky a různé kameny a některé z nich mu půjčila kamarádka, protože on má takové věci rád. A ten krásný kousek, který držím v ruce, je bismut a patří mezi těžké kovy a je známý už od starověku. Byl považován za stabilní a teprve až v roce 2003 zjistili francouzští vědci, že je radioaktivní, tedy podléhá radioaktivní proměně, má však nejpomalejší čas rozpadu ze všech prvků na světě. 
Dnes je blogový příspěvek spíše jen pro mě, ale třeba si ho někdo z vás přečte rád.
Mějte pohodovou třetí adventní neděli.














6 komentářů:

  1. Jsou to šikulkové ta vaše vnoučata. Vzdělávací okénku bylo přínosné i pro mne ¨:-).
    Pohodovou třetí adventní neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. To by ježíšek měl nějaký kamínek přinést .-) Betlém moc hezký a sud pobavil. Jsou moc šikovní a máte velké štěstí, že se takto vídáte a děláte si radost. Krásné adventní dny

    OdpovědětVymazat
  3. Musí to být moc krásné pátky.
    Marti, přeji příjemný večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, ráda jsem si reportáž přečetla. Máš šikovná vnoučata. Mám ráda ty dětské dárečky. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti to je moc hezký příspěvek. Hezké kamínky mám také ráda. Děti jsou šikovné. Přeji vám všem krásné čekání na Vánoce. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, hezky jste si to užili všichni .)
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.