pátek 30. prosince 2022

tak tímhle taky nikdy nebudu...


Tak ani lovcem beze zbraně nikdy nebudu. A to ani, kdybych se naučila líp fotit, než potřebuju. Nemám trpělivost. Mám ráda činnosti šup šup a čekání nesnáším, nepatří do mého životního módu. A tak výsledek mého focení odpovídá vynaložené snaze. 
Dnes teda fotky opravdu nic moc, fotím z dálky, zblízka mi to nikdo z nich ani nedovolí. A jakmile začnu fotit, zůstanou na značce jen dvě sýkorky. A nesmím zapomenout na hrdličku, kterou taky krmíme. U nás jsou nálety jako každý rok, desítky desítky hladových ptáčků. Nikdo v okolí nekrmí a u nás dostanou vždy. Ale ulovit fotky zblízka se mi nedaří, přestože v jednu chvíli přilétne třeba padesát vrabců. Ale usadí se na keřích a tújích a vypadají jako v čekárně. Vždy se na našich krmítkách střídají a to i na tom největším.
Ty vrány na úvodních fotkách naštěstí na naše krmítka nelétají, to už bychom nezvládli. Náklady raději nepočítáme, stejně bychom krmili. U nás na zahradě je živo každou zimu.
Mějte pohodový pátek. 











5 komentářů:

  1. Marti, také krmíme ptáčky. Jsou to převážně sýkorky a vrabci. Je to zajímavé pozorovat ptačí hody. Přeji hodně zdraví do nového roku. Těším se na tvé nové články, fotky a obrázky. Ať Tě to tvoření stále baví. M.

    OdpovědětVymazat
  2. My máme krmítko na balkoně, létaji nám sem sýkorky, brhlíci a dřív dokonce strakapoud....

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, krásně jsi to pojednala. Já taky nevyfotím ani brko, protože za záclonou balkonu prostě nemůžu.Krmíme a je tu nejvíc sýkorek, občas brhlík, nějký strakapoud a sojky, vtírají se hrdičky, ty se snažím plašit, neb sežerou nejvíc. Straky taky plaším.
    Letos jsem přemluvila manžela ke koupi domečku/krmítka a připevnili jsme ho tak, aby na něj bylo vidět ze sedačky. Senzační náhrada telky.Pěnkavy a vrabci už tady nejsou vůbec vidět.
    Pozdravuj doma. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, mně většinou všechno živé zdrhne, než vytáhnu foťák. Jen pod Pravčickou branou jsem nafotila sýkorku, která byla ta "voražená" že pak mi zobala z ruky (to nafotil manžel)
    Hezký poslední den roku 2022

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, na krmítko sice vidím z kuchyňského okna, ale na focení to je daleko... Podle bince pod ním vím, že tam ptactvo létá... Na zahradě vídám párek sojek, jsou krásné a mám z nich radost.
    Měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.