neděle 14. července 2024

výlet do medvídkova



Náš další prázdninový výlet. Tentokrát jsme se s dětmi vydali za medvídky. Celý prázdninový týden nám letos vyšel perfektně, úžasné zážitky proložené kreativními dny. Jen v neděli bylo vedro, to jsme byli v bazénu a následující celý týden se počasí umoudřilo a bylo snesitelné na výlety. Jeden den výlet, další den tvoření. Tvoření náhrdelníků už na blogu bylo, šití celé garderoby na medvídky jsem nestihla nafotit. Na výstavě medvídků se děti zúčastnily vědomostní soutěže, kde našly poklad a z truhlice si mohly vybrat dárek z hromady medvídků, a tak se na ně šily oblečky. Vlastně vyhrály i v další vědomostní soutěži v muzeu Staré krásnosti, kde byla soutěž rovněž o hledání pokladu, reportáž už na blogu byla. Na prázdninách u nás byli i králíčci. Dětem jsem ještě zařídila lekci králičího hopu, už jsem tady o něm psala. 
Tak to byla rekapitulace našeho prázdninového týdne. 
Dávám sem reportáž z medvídkova, ale fotek je hodně. Opět v případě zájmu si další můžete prohlédnout zde.
Pohodovou neděli všem.

Symbol dětství aneb vítejte v medvídkově!
Marta Dušková

Plyšového medvídka vlastnila či vlastní pravděpodobně většina dětí. A na většina ilustračních fotografiích jsou děti znázorněny právě s medvídkem.

Malý sál mělnického muzea je plný plyšových medvídků a proměnil se v malý medvídkov. Regionální muzeum Mělník připravilo výstavu Mělnické medvídkování aneb s medvídky za historií Mělníka, a protože Mělník letos slaví výročí 750 let od první písemné zmínky o Mělníku jako o městě, je důvod ke slavení a výstava je tedy zároveň oslavou.

Výstavu je možné shlédnout až do 6. října vždy út-ne 9:00 - 12:00 a 12:30 - 17:00 hodin. K výstavě je připraven i doprovodný program s muzejní dílničkou, který se uskuteční 27. srpna.

Součástí výstavy je i vědomostní soutěž, která je zaměřena na historii Mělníka, a průvodci jsou sami medvídci a jejich kouzelná abeceda. Cílem soutěže je hledání pokladu. Po objevení truhlice s pokladem se každé dítě odnese domů dárek.

Mělnické medvídkování aneb s medvídky za historií Mělníka - Oficiální stránky Regionálního muzea Mělník (muzeum-melnik.cz)






5 komentářů:

  1. Jste prostě skvělí prarodiče! Připravili jste parádní týden! Na takové dny se vzpomíná celý život!
    Marti, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Docela mi je líto, že už mám vnoučata dospělá a toho pravnoučete se nějak nemůžu dočkat...krásné společně dny vám přeji.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, také jsem chodila s vnučkami po výstavách medvídků a panenek, pokojíčků a snad si to ještě i pamatují. Jste fajn prarodiče. A nyní se potěšíme i my, návštěvníci tvého blogu - láska k medvídkům nehasne s věkem. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Medvídek je prostě medvídek. Toho neodmítne snad žádné dítě.
    Já měla taky medvídka nejraději. Krásně si to děti užívaly a vy s nimi také.
    Hezké nedělní odpoledne !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Hezká výstava, tam by se líbílo i mně.
    A je fajn, že jste si týden s vnoučaty prima užili.
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.