neděle 23. července 2017

cestou na nákup...



Naprosto prázdná lednice. To už se nám dlouho nestalo. Mrazák je plný, ale v lednici není kromě másla, mléka, jednoho rajčete, jednoho citrónu,nějaké hořčice naprosto vůbec nic.
Musíme na nákup.
Úvodní fotka ovšem nákupu neodpovídá.
Hodně jsme se stěhovali. Ale v tomto regionu je tolik historie, přírodních krás a umění, že to vše ani nestihneme navštívit.
Chtěli jsme stejně navštívit Chrám sv. Petra a Pavla, kde jsme ještě nebyli. Kupodivu. Nedá se ani říct, že je to za humny. Je to přes plot.
Navíc mají chrám rekonstruovat, takže bude asi dva měsíce zavřený.
 Nejdřív výlet a potom hup na nákup. Musím to opět rozdělit na dva příspěvky.
Jeden bude patřit mému muži, páč všechny fotky, které chci zachovat jako vzpomínky, se sem nevejdou.
Chrám byl samozřejmě přístupný jen přes mříže. Otvírá se pro chrámové koncerty anebo výjimečně ve svátky. S dozorem. Něco to o našem národu vypovídá.





Chrám je krásný a vypadá z dálky jako součást zámku, který je hned vedle. Už jsem na blog nějaké fotky dávala. Tohle je kanál. ne soutok Labe s Vltavou, čímž se Mělník vyznačuje a lidé si to často pletou.
 Soutok bude v dalším příspěvku.








Chrám vevnitř je nádherný. Jen se mi přes mříže špatně fotila. Lákám mého muže na koncert, ale před rekonstrukcí to už asi nestihneme. Ale je to nádhera, že?





A tady jsem seděla a čekala na mého muže. Proč?
 To bude tématem dalšího příspěvku.









Jo ještě jsem zapomněla na kostnici, kterou je možné v chrámu navštívit.
 Vlastně nevím, proč jsem tam chtěla jít. Dlouho tam nevydržím. Vedle Kostnice v Sedlci u Kutné Hory, je tato kostnice největší v Česku. Nesmělo se fotit, tak jen jedna rozmazaná.

10 komentářů:

  1. MArti, krásné fotky z úžasných zákoutí města. Měj se krásně, I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, děkuji. To je vše foceno kolem chrámu a zámku. Hezké dny.

      Vymazat
  2. Marti, krásná cesta na nákup. Tou bych také chtěla chodit. :o) Chrám je moc hezký i všechna zákoutí v Mělníku.
    Přeji příjemnou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, poslední čtyři roky byly pro nás trochu jako na houpačce, takže krásný region, kde žijeme, objevujeme teprve teď a začínáme si to užívat. Měj se krásně. M.

      Vymazat
  3. Hezké objevování ti Marti přeji. Já se dnes chystám na vystoupení Václava Hudečka v našem kostele při Dvořákových slavnostech, které se každoročně v tuto dobu konají a pro naše malé městečko je to opravdu kulturní zážitek.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, hezké fotky (ty s viditelnou mříží navíc vypadají zvláštně zajímavě). Máte hezký kostel, ráda jsem si ho prohlédla aspoň tvým prostřednictvím, stejně jako výhledy na město

    OdpovědětVymazat
  5. Takové objevné cesty umí pohladit po duši. Přeju Ti jich ještě hodně, Marti. Fotky jsou krásné, máte tam u vás pěkně.
    Ivana

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.