úterý 25. července 2017

proboha, to mělo být jen vtipné, ne?


Na facebooku se přede mnou objevila velmi vtipná Nejkratší pohádka na světě a pobavilo mě to, 
i když cíleně tento druh zpráv nevyhledávám. 
Já vím, že jsem tady říkala, že už nikdy nebudu číst komentáře pod příspěvky. 
Porušila jsem to a dokonce jsem porušila svoji zásadu nikdy nic nekomentovat. Ale nemohla jsem vydržet a komentovala. 
U tohoto naprosto nevinného příspěvku se rozjela přímo filosofická debata, kterou si myslím vůbec tento příspěvek nezaslouží. Zvrhlo se to na dívky z E55, pohlavní choroby, promiskuitu a většinou komentovali muži, kteří chtěli asi sobě dokázat, že se bez nich neobejdeme a zhyneme samy opuštěné
a poznamenané mrzkým životem :-). 
Musím se smát. To mají všichni tak chudý duševní život, že vše i vtip jim stojí za to, aby to svrhli v kritiku? Promiňte, ale mám pocit, že většina komentujících čeká na jakýkoliv příspěvek, 
který mohou zkritizovat.
Tohle je přece pro zasmání, panebože, nehledejme tam žádnou pravdu, která je aplikovatelná v normálním životě. Neberme se tak vážně. 
A slibuji, no budu se snažit, aby to byl můj poslední komentář na dlouhou dobu. 

Můj komentář:
Proboha proč o tomto filosofovat? Je to vtipné a to byl asi jediný záměr. A tak je to nutné brát, ne? Nehledat za tím něco, co tam ale vůbec není. Hezkou neděli 

12 komentářů:

  1. Souhlasím s tebou Marti. Na FB jsem se přestala přihlašovat, jakmile jsem zjistila co vše v lidech různé příspěvky vyvolávají. Myslím, že nejsem ničím ve svém životě ochuzena, když se tím nebudu vůbec zaobírat. Zrovna nedávno jsme se s mužem bavili o tom, jak šílené bývají komentáře v diskusích pod různými články na Internetu, v co vše se to dokáže zvrhnout, jenom proto, že lidé jsou schovaní za PC. Až mne mrazí co je v lidech nenávisti, závisti, zloby, pocitů křivdy, zmaru a jak jsou vlastně nešťastní ze svých životů. Kde se stala CHYBA? Je to způsobené moderními technologiemi? Četla jsem zajímavý článek v jednom Magazínu o českém antropologovi, který provádí výzkum na Papue-Nové Guinee - Co udělají mobily s Papuánci. Velice zajímavé čtení. A zaujala mne jedna věta Papuánce : Vy máte hodinky, my máme čas.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, ten článek jsem četla a je zajímavý. Já si ale úplně nejsem jistá, jestli to přinášejí jen nové technologie. Osobnosti zůstávají osobnosti za všech okolností a podle mého se nesníží k něčemu tak nízkému, jako jsou ubohé komentáře. Bude za tím spíše nízké sebevědomí a otevřeně by jistě svůj názor neventilovali, páč jsou na to zbabělí, tady v anonymitě je to láká.

      Vymazat
  2. Také musím souhlasit.Nevím kde se v lidech bere tolik zloby...Poslední dobou se mi párkrát stalo,že mi na stránku přiletěl anonymní zlý komentář,sice jsem ho smazala,ale zamrzel.Nejkratší pohádka pobavila.-)Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, nechápu to. Tvůj něžný blog mohl být terčem nějakého zlého komentáře? Navíc je to něco jako deník, osobní věc, když se mi něco nelíbí, tak to přece nečtu. Ne, nerozumím tomu. Hezké dny.

      Vymazat
  3. Musím říct, že mne to pobavilo a vyloudil se mi úsměv na tváři, dneska první. Komentovat netřeba. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, ano k tomu to bylo. K úsměvu :-) Přeji dny s úsměvem.

      Vymazat
  4. Smysl pro humor a nadhled holt není každému dán. Škoda, protože s ním je život mnohem příjemnější. Taky nechápu, proč má někdo pod takovým příspěvkem rozvíjet úvahy toho typu, o kterém píšeš.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, to je sice pravda, ale když něco nepochopím a nemám smysl pro humor, tím spíš nebudu komentovat :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  5. Marti, naprosto souhlasím. Článek jsem viděla a dost mě to pobavilo. Přiznám se že jsem se dokonce i zasnila:o) nad tou představou nakupování hadrů..ach:o))..kritika je mnoha lidem vlastní a často vyhledávají cokoli, co by mohli komentovat..běda, kdyby někdo však zkritizoval je..a přitom je tak prima dokázat si sám ze sebe udělat legraci..No nic..lidé jsou různé - blbé a pitomé :o))...prima večer a krásné dny. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, musím přiznat, že i když se cítím vedle mého muže už několik desetiletí svobodná, také jsem se zasnila hahahaha :-) Naše celá rodina se nejvíc zasměje a to až k slzám vlastním hloupostem. I tobě pohodové dny.

      Vymazat
  6. Marti, koľko krát by som tym komentujucim niečo napísala, ale na šťastie to chce odo mňa sa zaregistrovať, atď. a vtedy ma to prejde:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitko, já normálně nekomentuji, tedy kromě spřízněných blogů, ale nemohla jsem si pomoct :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.