neděle 9. července 2017

umění za humny - 2. část





Dnes už vám prozradím druhý cíl naší sobotní cesty. 
Je to umělá jeskyně Klácelka na levém břehu Liběchovky s reliéfy sochaře Václava Levého. V roce 1845 zde vytesal Jana Žižku, Jana Nepomuckého, blanického rytíře, trpaslíky a vevnitř v jeskyni, kde fakt nešlo fotit a blesk nesnáším, jsou reliéfy zvířat.















Tady jsem si vyfotila svoje vyzuté boty. Já vím, možná teď kroutíte hlavou, ale jednak podpatek je malý a druhak to jsou téměř moje pohorky, v nich jsem vyšla i na Říp a chodila pěšky po Paříži. 
Celý život na podpatcích, moje pracovní obuv, takže bez podpatku bolí nohy.



Cestou zpět jsem musela vyfotit tento zvláštní pařez. 
Nepřipomíná vám něco?
Mně hrad.
Hezký večer.

8 komentářů:

  1. Určitě krásný výlet o přes ty bolavé nohy. Takové magické místo to je. Když si představím tu sochařskou práci - neuvěřitelné! Přeji další hezké výlety do okolí.
    Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, to nebyly bolavé nohy, jen první cesta od nehody v únoru :-) Taky jsem přemýšlela, jak to ten sochař na té skále v kopci dokázal udělat. Měj se hezky.

      Vymazat
  2. Až nastane to mé "až někdy", tak Klácelku určitě "přihodíme" k Čertovým hlavám. Nejlépe někdy mimo sezónu, aby tam nebylo moc lidí ;-).
    A musím říci, že v těch tvých botách bych si výlet neužila. Já na turistiku "přísahám" na trekové boty. Většinou nosím kotníkové, občas (na kratší výlety nebo když hodně chodíme i po městě) tak nízké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si určitě přihoďte. Ono tam nebylo moc lidí ani v sobotu.

      Vymazat
  3. Marti, hezké místo máte u vás. Sem bych určitě chodila na výšlapy, stále je co okukovat. Ty sochy jsou úžasné.
    Přeji krásný týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, jsou. Když jsem to objevila na netu, byla jsem překvapená, že něco takového v blízkosti je a jsem ráda, že jsem to viděla. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Tak tie boty? Musím sa pousmiať, tiež opätky musím mať snáď aj do záhrady.
    Od balerínok a žabiek ma bolia kĺby, kríže, pod kolenom atď. Vravím manželovi že mám skrátené šlachy. Ale možno práve preto nemám vybočené palce ani nijaké výrastky. Ale na ten kopec by som asi predsa len zobrala botasky :-). Zaujímavá jaskyňa, už aj idem pozrieť do mapy kde to je. Krásne leto prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitko, já chodím i do krámu v naší vesnici s podpatky anebo s klínem :-) Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.