středa 7. dubna 2021

hodinová storka

No, název je trochu zavádějící. 
Vlastně by to měla být storka o starých a nových hodinách, ta teda hodinu netrvala, já se rozhoduji rychle, ale ne vždy správně.
Hodin se v našem domě najde dost. Jedny tedy už nefungují, tedy jdou ale o několik hodin pozadu, ale ty si necháváme z nostalgie, protože je jim více než našemu synovi, téměř 42 let a jsou to první hodiny, které jsme si koupili s mužem do první společné domácnosti. Mají nadčasový design a nikdo by jim tolik let nehádal.
Začaly ovšem stávkovat i hodiny v kuchyni, které jsou možná nejdůležitější. Můj muž několikrát vyměnil baterky v domnění, že v tom je problém. 
Já už jsem ovšem viděla vidinu nového nákupu. 
Nakonec máme je 16 let, tak prostě nevydržely, kašli na ně, jdu hledat nové a koupím nějaké zajímavé. Hledala jsem celkem dlouho, ale Bonami to vždy jistí. Nakupuji tam často a nakoupila jsem tam i něco k narozeninám, ale to vám představím až někdy jindy. 
Vlastně už mám nakoupeno pro všechny k narozeninám až do července, jen květen, narozeniny mého muže, zatím nemám splněný, protože nevím co, nemám nápad a můj muž tvrdí, že všechno má. 
Jo a má pravdu.
A tak mi padly do oka tyto dvoudílné hodiny z dřevovláknité desky  a volám mého muže ke konzultaci. Hele a jsou zrovna v akci. Líbí se nám oběma, tak je objednávám a hned platím.
Ráno mě ovšem čeká v kuchyni překvapení. Ty pitomé hodiny opět jdou. 
Povídám to mému muži, když vstává a odpověď mě překvapí.
Já vím, já jsem je ještě zkoušel v noci opravit.
Ježíš, proč to děláš?! Já už jsem ty hodiny zaplatila a těším se na ně. Občas mám ráda něco originálního.
No, abych to zkrátila. Ty staré velké kameninové hodiny umístil můj muž ven nad vchodové dveře. 
A vzhledem k tomu, že se každou chvíli venku ptám, kolik je hodin, protože musím zveřejnit články z Kanálu eM na facebooku na čas, tak se tam hodí a i jim to tam sluší.
Můj muž tedy trochu zparchantěl design nových hodin a sdělil mi: něžně jsem si tam přilepil číslice, já takhle nevím, kolik je hodin.
Bože já mám takové i některé hodinky a umím je přečíst.
No nic, buď to časem odlepím anebo si zvyknu.
Tak i takové jsou mé nákupy.
Mějte pěkný den a moc děkuji za všechny vaše milé komentáře, které mi zanecháváte u příspěvků.


7 komentářů:

  1. Tak takové hodiny jsem ještě neviděla. Líbí se mi moc - fakt !
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, to je zajímavý kousek a k vám se hodí.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt jsou hezké. A ty číslice by mi ani nevadily, není jich moc. I když taky umím hodiny bez číslic. Měj se. J.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, hodiny jsou opravdu zajímavé, ale pro mne by nebyly. Já na nich ty rafičky těžko vidím a tak bych stejně nevěděla, kolik je hodin. A číslice mi na nich také nevadí, lépe se mi v nich orientuje. :o)
    Měj fajn večer. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, vybrali jste zajímavé hodiny. My máme slabost pro mapy, takže u nás by se asi líbily, ale na druhou stranu jsme jako tvůj muž a chceme číslice...
    Měj se fajn a ať hodiny dlouho slouží

    OdpovědětVymazat
  6. Musela jsem si fotku rozkliknout, vůbec by mne nenapadlo, že jsou to hodiny. Měla bych velký problém bez číslic s časem, ručičky mi totiž splývají s podkladem mapových čar, ale ono v reálu to bude asi lepší vidět. Mám ráda hodiny na všech důležitých místech, takže máme hodiny i na pergole :-))), na zahradě na rukách hodinky nemáme a potřebujeme vědět kdy je čas na kávu!
    Marti hezký den.

    OdpovědětVymazat
  7. Hodiny, jako doplněk interiéru jsou opravdu pěkné. Já bych měla taky problém vidět ručičku, ale to by mi nevadilo. Jsem zvyklé na své hodinky na ruce.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.