neděle 25. dubna 2021

se zpožděním ale přece


aneb malá zahradní exkurze s doprovodem. Zkuste hádat, kdo to asi je brzo ráno.
Špatně, můj muž to není, ten může spát na rozdíl ode mě, a tak spí.
Konečně rozkvetla třešeň a má letos oproti jiným letům zpoždění několik týdnů. Teď už jenom zvu včelky, aby dotáhly vše do zdárného konce a byla úroda.
Jo a rozkvetl rovněž se zpožděním první tulipán. Tedy ještě úplně ne, ale mně se tulipány líbí stejně nejvíc takto na začátku.


Tak dnes ranní malý pohled do zahrady. A samozřejmě na exkurzi se mnou musela i Sára. Okusuje vedle mě trávu po tom, co si musela ověřit, co dělám. No bez této stíhačky se neděje u nás nic, u všeho musí být. 
Oprava. Je to parťák pro život.





Některé fotky nejsou moc dobré, upravuju trochu v programu, který by zvládla opice, páč můj nefunguje, a nevím, co to sakra o mně vypovídá. Ale vyfotit Sáru není vůbec lehká záležitost.








Se ztrátou dat jsem se už smířila, fakt to není drama, to vypadá jinak, a stejně jsem promazávala poslední půl rok a znáte to, ne? Jo tohle by se ještě mohlo hodit, tohle taky... No jak to vypadá, pojedu teď na čisto. Nevím, jestli se přinutím k zálohování vzhledem k objemu mých aktivit. Ale teď už bude buď vše v magazínu, v emailu, či na blogu, tak se tím nebudu trápit.
S mamkou jsem mluvila včera dvakrát a komunikuje normálně a to považuji za zásadní po anestezii, v jejím věku a po prodělané rakovině prsu. Další zatím neřeším a jsem ráda, že je mamka už očkovaná a nemůže tedy covid snad chytit. My už jsme s mužem zaregistrovaní hned v pátek, ale termín nemáme. Chtěla bych stihnout aspoň první dávku, než bude mamka doma a já počítám s odjezdem do Hodonína na dva týdny stejně jako po operaci prsu, kdy jsem také byla s mamkou dva týdny.
Včera jsem konečně vyrazila fotit naživo na farmářské trhy a venkovní výstavu. Výstava bude dnes v 10 hodin na Kanálu eM, ale počítám, že něco dám z výstavy i z trhů i na blog, ale nestíhám.
Mějte pěknou neděli.

10 komentářů:

  1. Marti u vás to krásně kvete. Je tam o dost tepleji než u nás v kopcích. Sára je kouzelná. My uz máme 1. dávku Phiser Biontech za sebou na druhou jdeme až 3.6. Přeji Tobě celé rodině krásné jarní dny. Jara

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, ať se vše v dobré obrátí, ale to hlavní je teď maminky zdraví a to oslatní hoď za hlavu, i když ti moc rozumím. Třešeň kvete krásně a já se všemi špačky v okolí Řípu už se těšíme!
    Kočička pěkně roste! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti přeji mamince hodně zdravíčka - nejlépe ji bude až bude moci být doma. Na zahráce ti vše krásně kvete a u Sáry je vidět, že je to lovec. Přeji ti hezké nedělní odpoledne. Iva

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, třešeň vám krásně kvete, snad se budou včelky činit, aby pak byla úroda. I Sára na to s Tebou dohlíží.
    Já jsem byla v pátek na protilátkách po covidu. Nějaké ještě mám a tak se musím poradit s mojí paní doktorkou, jestli se už mám nechat očkovat.
    Měj pěkné odpoledne.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, krásně rozkvetlá třešeň. U nás na chalupě po květech ani památka. Ale je to dobře, protože v noci byly mrazíky. Nám tam vlastně kvete akorát jeden hyacint, modřenec (taky jeden ;-)), pár sedmikrásek a fialky (těch fakt hodně).
    Měj se fajn a ať se maminka zdárně zotavuje.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, kvete ti to krásně a já tvé třešni moc držím pěsti, aby jí avizované ranní mrazy nepoškodily a nespálily jí květy.
    My se s mužem registrovali 14. dubna a také čekáme na termín. Všechny mimopražské spolužačky jsou očkované, až na dvě, které jdou zítra.
    Měj se báječně a mamince držím pěsti. 💓🍀

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, také obdivuji vaši kvetoucí třešeň. U nás dost zima a kvetou meruňky a broskev, třešeň zatím ne. Mamince přeji brzké uzdravení. Určitě bude ráda, až k ní přijedeš. M.

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, děkuji za krásné fotky z vaší zahrady. Naše višeň má zatím jen pár kvítků.
    Sáru to na zahradě zjevně hodně baví :o)
    Držím pěsti, aby termín přišel co nejdřív a mohla si odjet za maminkou.
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Marti hezké obrázky kvetoucí třešně a Tvojí Sáry. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Marti,
    krásně to u vás kvete! A Sárinka? Ta je naprosto boží. Já jsem zrovna obklopená ze všech stran kočkami, čekají, až půjdeme konečně spát:-) Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.