úterý 20. dubna 2021

víno a cimbálovka


 Jo, to jde k sobě. Nikdy dřív by mě nenapadlo, že lze koštovat víno online. 
Ale tahle divná doba nás nutí více kreativně myslet a vymyslet něco, co by se dříve zdálo naprosto nemožné. Jen těžko bych vás mohla pozvat na klasický a tradiční Mělnický košt vzhledem ke vzdálenosti, kde se všichni nacházíte.
Ale dnes vás můžu pozvat na Zámecký košt online. A bude i to víno. 
I pokud se akce nezúčastníte, stejně mi přišlo dobré tuto pozvánku zveřejnit i na blogu už pro povědomí toho, že nic není nemožné a když se chce...
Tak mějte pěkný den.


Premiéra Zámeckého koštu se uskuteční na 1. máje online
Marta Dušková

Zámek Mělník připravuje jedinečnou událost se zpěvem, muzikou a vínem z unikátního prostředí historického sklepení zámku Mělník. To vše bude obsahovat premiérový on-line stream Zámeckého koštu, který se uskuteční v sobotu 1. května od 20.00 hodin.

Večer nabídne skvělou atmosféru s hudbou houslového virtuóze Pavla Šporcla, písněmi Jakuba Smolíka. Nebude chybět cimbálovka Jožky Šmukaře či baviči Petr Jablonský a Milan Pitkin.

Ale bez vína by to nešlo. K zakoupené vstupence v hodnotě 999,- Kč obdrží každý zájemce balík, který bude obsahovat šest lahví 0,75 l odrůdových vín z Vinařství Chateau Mělník pro komentovanou degustaci s nejlepšími vinaři, která bude probíhat v průběhu celého večera odehrávajícího se v rozsáhlém sklepení kulturní památky České republiky.

Předprodej vstupenek již probíhá v síti Ticketstream https://live.ticketstream.cz/zameckykost .

6 komentářů:

  1. Marti, dík za zajímavou informaci o koštování vína. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, to je velmi zajímavý počin. 🍷 Jediné mělnické víno, které znám, je Ludmila. Nevím, zda se ještě vyrábí, ale v době mého dětství nikdy nechyběla na slavnostním stole při různých příležitostech. Byl to doklad patriotismu a současně vzpomínek.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
  3. Martino, můj táta byl nekuřák a nepiják, ale tak dvakrát do roka si koupil Ludmilu a nebo Tokajské. Mamka pravidelně jednou ročně kupovala rum, aby měla na vánoční cukroví a nebo na koblihy.Jinak se nepamatuji u našich, žádné pivo, nebo dokonce tvrdý alkohol.
    Zajímavý příspěvek! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, to je zajímavá akce, hlavně pro milovníky vín. Na víno značky Ludmila si také pamatuji.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, tak to mi přijde opravdu jako zajímavý a kreativní nápad. Byla jsem zvědavá, jaký bude košt na dálku - řešení, které zámek nabízí, mne nenapadlo.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  6. Všichni dělají, co jde. Kamarádi už takto absolvovali degustaci rumů, je to skvělý počin, jistě to bude i skvělá zábava, ale já už bych si tak zašla na víno někam jinam, než k nám do sklepa...
    Marti, díky za info a užij si den, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.