sobota 24. dubna 2021

vzdala jsem to

Tak to vypadá, že nějakou dobu budu fungovat v nouzovém režimu. Dva na jednom počítači to evidentně nejde dohromady. Mám problém se vším, což by mě rozladilo i soukromě natož pracovně. 
Včera odjel můj mrtvý notebook na resuscitaci k našemu Jakubovi a přišlo to, co jsem tušila. Dotaz, kterého jsem se bála.
Mami, co z toho v tom počítači potřebuješ? 
Máš to zálohovaný?
No potřebuju všechno. Neposlechla jsem a nic nezálohovala. A problém je samozřejmě na disku.
No to se nedá nic dělat, dobře mi tak, tak všechno ztratím a myslím na články a fotky, které jsem dělala ještě pro deník a občas se v tom ještě hrabu a něco z toho jako vzpomínku na loňské akce použiju na Kanál eM.
Hlavně jestli s tím půjde něco dělat, protože na tom budu stejně, i kdybych si koupila nový počítač. 
Nic mít nebudu. No ale drama vypadá jinak.
Dnes jsem si projížděla vaše příspěvky a některé jsem zpočátku i komentovala. Za chvíli jsem to ale vzdala, protože nemůžu komentovat jako vyzobaná. Hned mi to nabídne mého muže, je to jeho počítač, a tak jsem právě musela komentovat anonymně a netušila, jaká je to zkouška mojí trpělivosti. A já zrovna trpělivá nejsem, funguju šup šup a hotovo.
Nejdříve se mě to ptá, zda nejsem robot. Nejsem. 
Tak vyber na obrázcích jízdní kolo. Kolo není nikde na žádném pitomém obrázku. 
Pokud není, přeskoč. 
Další obrázky s dotazem, kde je auto, a tak vybírám auta a nadávám už sprostě.
Potvrzení ok, robot nejste. 
Konečně mi to dovolí komentovat.
Takže jsem viděla u Vendy krásnou knihu, u Jiřinky Blaník, u Lenky polštář květinu, a tak bych mohla pokračovat, ale komentáře jsem už vzdala.
Mám problém i s úpravou fotek. Dovolilo mi to se přihlásit a vybrat fotku. Ale to je všechno. 
Když chci fotku oříznout, okamžitě zmizí a já vidím z fotky jen rozmázlý detail, takže ani to nefunguje. Dnes bych měla jít fotit do magazínu, tak budu muset odeslat kolegyni neupravené fotky a přidat jí práci.
Teď k tomu hlavnímu. S mamkou je to na dlouhou trať a v podstatě jsem ráda, že se po operaci probudila a komunikuje. Operovali jí zlomenou stehenní kost v krčku. 
A moc děkuji za vaše přání, ať se brzy uzdraví, no brzy to nebude. 
No tohle mám v hlavě teď pořád a možná problém s počítačem přišel v pravý čas. 
Teď je všechno složitější i psaní článků, takže mě to hodně zaměstnává.
A aby to dnes nebylo jen o mně, mám pro vás jednu online pozvánku opět od zámku Mělník. 
Tohle by mi šlo, protože to bude zveřejněno zítra a všechno mám v emailu, který odesílám ke zveřejnění na kanál. Aspoň toto funguje, ať se octnu kdekoliv.
Mějte klidnou sobotu.



Zámkem Mělník se rozezní známé muzikálové hity
Marta Dušková

Zámek Mělník připravil po online Zámeckém koštu, který se uskuteční na 1. máje, další online událost, tentokrát kulturní. Zámek Mělník přichází s Prohlídkou zámku s muzikálem. Tato online událost se uskuteční v sobotu 8. května od 15 hodin.

Zájemci mohou projít celou prohlídkovou trasu zámku a nahlédnout do míst, kde se psala historie. A díky předním hvězdám českého muzikálu se spojí historie s hudbou.
V každém salonku či sálu během prohlídkové zámecké trasy bude čekat překvapení v podobě muzikálové hvězdy, která v tomto krásném prostředí zazpívá hit ze svého repertoáru. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení muzikálových zpěváků:
Hana Zagorová
Lenka Filipová
Bára Basiková
Kateřina Brožova
Marian Vojtko
Bohuš Matuš
Radim Schwab

Dalším překvapením během zámecké prohlídky je setkání s majitelem zámku Jiřím Lobkowiczem, který bude o zámku povídat a ukáže místa, která nejsou běžně návštěvníkům přístupná. Například zavede návštěvníky online na svoji soukromou terasu, ze které je pravděpodobně nejkrásnější pohled na soutok řek Labe a Vltavy a na bájnou horu Říp.

Zámek Mělník se rozkládá na svahu s vinicemi nad soutokem Labe s Vltavou a historie zámku sahá až do 9. století, kdy zde byl původně dřevěný hrad. Ten byl koncem 10. století nahrazen kamenných sídlem. Teprve za vlády Karla IV. byl Mělník prohlášen trvale za věnné město. Je to unikátní místo, kde žilo 24 českých královen a princezen. Narodila a žila zde patronka České země kněžna Ludmila, denáry zde razila kněžna Emma či tady pobývala Eliška Komořanská. Ta nechala na zámku vystavět kapli, která je nyní zasvěcená sv. Ludmile.

Pokud někdo prohlídku v daném čase nestihne, může si ji pustit i později. A kulturní zážitek, kde se spojuje historie a hudba, bude jistě stát za to.

7 komentářů:

  1. A to je nemilé Marti. Přiznám se, že také nezálohuji :-( ač mi to syn již několikrát zopakoval! Já se snad raději k tomu dokopu a udělám to...
    Mamince přeji co nejrychlejší uzdravení, tobě pevné nervy a klid.
    Opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  2. Martin,vše se napraví a ty budeš poslušná a budeš zálohovat. Hlavní je,aby se uzdravila maminka. Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
  3. Já jednou za čas zálohuji, mám externí disk. Nerada bych přišla hlavně o fotografie a videa s dětmi. Určitě budeš v budoucnu zálohovat i ty.
    Dnešní pozvánka je zajímavá, ráda bych se na Mělník i jeho zámek někdy podívala.
    Ale důležitější je zdraví a tak TI přeji zdravé dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti to je pech...Já říkám, že když se něco začne bortit, nikdy nezůstane při jednom. Také mi odchází počítač. pro jistotu některé fotky zálohuji na úložiště
    " zonerama". Jo ty komentáře s robotem mě také jdou na nervy. To bych do toho kopla a už se rozhoduji, že přestanu komentovat ty blogy, kde mají přidané blbosti jako je upravený kurzor jako motýlek nebo ozdobené pero..., padající kytičky. To je pak fakt hrůza. Když to tam chtějí mít, ať mají, ale já na to nemám trpělivost. Zálohování mě čeká také, protože mi rovněž odchází HDD. Syn už to jednou nějak "přemostil", ale občas to stejně zlobí. Naštěstí mám kancelářský, tak mi přidá další HDD a co půjde se přetáhne...Tak Marti přeji mamince brzké uzdravení a Tobě ať se podaří všechny články a fotografie zachránit. Příjemné jarní dny a pohlaď za mě Sáru.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, mamince i dál držím palce.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, zdravím. Někdy se to na člověka sesype a nic se nedaří. Hlavně aby sloužilo zdraví a snad zachráníš co potřebuješ. Přeju Ti to moc. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, ono většinou nezůstane u jednoho.
    Maminka ať se hezky zotavuje a PC - poučeni před lety zálohujeme a zálohujeme.
    Měj pokud možno hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.