pátek 14. října 2022

o knihách


U nás jsme ještě neoslavili všechny narozeniny, teď v neděli oslava dvou narozeniny najednou a v listopadu další dvoje narozeniny, ale už jsem začala nakupovat vánoční dárky. Tentokrát už se zpožděním, většinou nakupuju už v září a pár tipů v hlavě mám už několik měsíců. 
O knize Město pro každého, tedy spíše o mém seznámení s touto knihou, jsem na blogu už psala. Kniha mě uchvátila a po konzultaci s rodiči všech našich vnoučat jsem si ji dala do seznamu nákupů dárků. 
Teď už jsem je koupila a jednu knihu do každé rodiny. Je krásně zabalená a zavařená, tak jsem ji nechtěla narušit, nakonec knihu už jsem měla možnost si prohlédnout. Koupila jsem je na Mega knihy z jednoho prozaického důvodu, byla tam nejlevnější, rozpětí ceny je totiž dost velké a jak tak koukám, už bych je koupila dnes i levněji. Rozpětí se pohybuje od 319 do 595 Kč, tak pokud ji budete chtít koupit a za koupi rozhodně stojí, tak porovnávejte ceny. 




Nákup dalších dvou knih k listopadovým narozeninám nese s sebou příběh. V srpnu jsem zakoupila knihy v akci, a protože jsem koupila na Knihy Dobrovského za pakatel, rozdala jsem dětem jen tak při příležitosti setkání. A koupila jsem mezi nimi komiks Proroctví náhrdelníku, zajímavé kniha na motivy počítačové hry. Přiznám se, že u těch velmi levných knih, akce běží jen po omezenou dobu, nějak extra detaily neřeším. Ale Tomášek se ozval: jéé to je třetí díl, já bych chtěl i ty první dva. A tak jsem si říkala: skvělé máme dárek k narozeninám v listopadu. 
Vůbec mě nenapadlo, že to nebude snadné a bude se to rovnat přímo detektivnímu pátrání. Nejdřív jsem pátrala já. Nakonec po delší době jsem druhý díl našla, ale jednička prostě nikde. A tak pátrání po knize převzal iniciativně můj muž. Ten se nákupům dárků vyhýbá, stačí, že vybírá dárky pro mě a už z toho má trauma a neuklidní ho ani, když mu řeknu, že fakt nic nepotřebuju a to myslím vážně. Pro člověka jsou důležitější už jiné priority než dárky, které dostane či nedostane.
Abych to zkrátila, knihu objevil, jednu jedinou, tak už máme delší dobu oba výtisky doma. A tentokrát vím bezpečně, že radost z knih bude.
Mějme pohodový pátek.



9 komentářů:

  1. To je vždycky fajn, když člověk ví, že přichystaný dárek určitě udělá radost.
    A vám se to podařilo.
    Měj pěkný den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Vija
    Marti, kdo je připraven, není zaskočen. Hezký víkend. J

    OdpovědětVymazat
  3. Martičko, tak tady nelze než ohodnotit přístup pana Pavla! Ode má palec nahoru.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tak to jsem letos pozadu, což nebývá u mě zvykem. Mám akorát nakoupené podle Tebe knížečky podle roku narození, co jsi tu ukazovala... Tak děkuju za inspiraci ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, už jsem sem jeden komentář napsala a zase je fuč. Tak podruhé třeba nezmizí... To jsi na tom s dárky napřed přede mnou, já mám jen podle Tebe nakoupené pro všechny knížečky podle roku narození. A ještě mám něco pod stromeček rozejít, jinak zatím nic. Musím se polepšit, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, já zatím na Vánoce ani nemyslím :). Máš můj obdiv, že nakupuješ s předstihem, já bych to buď schovala tak dobře, že bych to na Vánoce nenašla nebo bych to nevydržela a předala dřív, protože bych byla zvědavá, jak se to bude líbit...
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, i náš ještě čekají oslavy svátků a narozenin, ale na Vánoce už taky myslím. Alespoň teoreticky...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.